מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי שעת ארוחת ערבקרן24/05/2010
היי,
יש לי תינוק בן 9 חודשים.
בצהריים - אוכל מנה עיקרית
בשעה 16:30-17.00 - יוגורט + פרי
ולפני השינה (19:30-20.00 ) - תמ"ל
שאלתי היא: באיזה שעה אוכל לתת לו ארוחת ערב של מוצקים, ככה שלא יהיה צמוד לתמ"ל של לפני השינה,
כי חשוב לי שישתה את התמ"ל של לפני השינה..
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי..
קרן27/05/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחכה הרבה זמן לתשובה..
קרן31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת ארוחת הערב
נורית קליפר01/06/2010הי קרן,
מתנצלת על האיחור במתן התשובה.
את יכולה להגיש את ארוחת היוגורט + פרי בבוקר, ואז בסביבות 5 להגיש את ארוחת הערב. בגיל 9 חודשים כבר אפשר להגיש 3 ארוחות מוצקים
מקווה שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנורית
קרן07/06/2010תודה על תשובתך. אבל עדיין יש לי שאלה בנושא:
אם אני כן רוצה לתת לו את המעדן ב-16.00
זה בסדר לתת ארוחת ערב ב-18.00? ואח"כ ב-20.00 לפני השינה תמ"ל??
מבחינת השעות זה בסדר?? לא צמוד מידי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחי זמן בין ארוחות
נורית קליפר08/06/2010חשוב לבדוק אם הוא רעב במרווחי ארוחה קצרים אלה, אם כן, לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית היקרה, קצת הסתבכתי...
קרן08/06/2010רשמת לי שהמרווחים קצרים אם אני נותנת ב-16.00 מעדן, ב-18.00 ארוחת ערב, ובשעה
20.00 לפני השינה תמ"ל.
למה לדעתך הם קצרים?? הרי בהרבה תשובות שלך ראיתי שרשמת לתת ארוחת ערב ב-18.00 ואחרי כן בקבוק כהשלמה...וגם בהרבה תפריטים שאת והאחרות נתתן, רשמתן שזה אמור להיות סדר היום, אפילו השעות הללו רשומות..וחוץ מזה, כולן כמעט נותנות ב-16.00 ארוחת ארבע מעדן או פרי או פרוסה...אז מדוע דווקא לי רשמת שהמרווחים קצרים?? יש אפילו אימהות שנותנות ארוחת ערב ואחרי שעה נותנות תמ"ל כהשלמה...
מצטערת אם שאלתי יותר מידי...אך כפי שאת רואה הסתבכתי..
המון המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נורית קליפר09/06/2010קרן,
השורה התחתונה לא הייתה הגדרת הזמנים, אלא נכונות בנך לאכול במרווחים אלו (ולא נגדיר אם זה קצר או ארוך......:)) אם אוכל בתאבון במרווחים אלה......נפלא! אם לא, חשוב כן לרווח את הארוחות או לשנות את הסדר שלהם כדי שיגיע לארוחה רעב. לגבי ארוחת הערב והבקבוק שאחריו, כשמו כן הוא - השלמה, אפשר לתת אותו בסמוך לארוחת הערב.
מקווה שזה עוזר, והפחית מהבלבול, אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית, תודה, עוד שאלה קטנה:
קרן09/06/2010צירפתי פה דוגמא לתפריט לגיל 9 חודשים שרשמת למישהי..
דוגמה לתפריט בגיל 9 חודשים:
התעוררות: הנקה/בקבוק
בוקר: מנת פירות, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה / אבוקדו
צהריים: מרק ירקות + בשר/הודו/עוף + פחמימה(תפו"א/פסטה/אורז/בורגול/קוסקוס)
בינייםיוגורט/פרי או גם וגם/כריך עם גבינה/אבוקדו/טחינה וכו')
ערב: חביתה +ירקות + גבינה/פסטה רוטב עגבניות/לביבות של ירקות + קוטג' וכו'
ערב +/לילה: הנקה/בקבוק
אז אם אני נותנת ליובל שלי צהריים ב-13.00 וביניים ב-16.00 (נגיד יוגורט), מתי היית נותנת את ארוחת הערב? ומתי את התמ"ל אח"כ? כי הוא הולך לישון ב-20.00
איך היית מבחינת שעות מסדרת את הארוחות כך שכן יגיע יחסית רעב??
המון תודה , וסליחה אם שיגעתי אותך....:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני ארוחות
נורית קליפר10/06/2010הי קרן,
תאמרי לי איך היה התאבון שלו במרווחים הקודמים ואוכל להתייחס לשאלתך בצורה טובה יותר, אם אכל ארוחת ביניים ב 16:00, כמה אכל בארוחת ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורית היקרה,
קרן13/06/2010כשאכל ב-16.00 מעדן, נתתי לו ארוחת ערב ב-18.00 - אז אכל יחסית יפה, אך הייתי כן רוצה שיאכל יותר. אולי כדאי לתת לו את ארוחת הערב ב-19.00 וכך יהיה רעב יותר??
יש לי עוד שאלה:
רשמת לי שאין בעיה לתת את הבקבוק של התמ"ל בסמוך לארוחת הערב...כהשלמה.
אז למה היתה כוונתך שהמרווחים קצרים? שיש לבדוק אם הוא רעב במרווחים אלה? האם התכוונת למרווח שבין המעדן לארוחת הערב??
ושאלה אחרונה:
כשאת רושמת מבנה כללי של ארוחות, הרי רשמת לתת ארוחת ביניים, אח"כ ארוחת ערב, ולפני השינה תמ"ל.. אז מה מרווח השעות שהיית מציעה בין הביניים לערב?
בבקשה תעני לי על כל השאלות, כך שאפסיק להסתבך..
תודה!! קרן (את מקסימה על כל הסבלנות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת ארוחת ערב
בת-חן כהן13/06/2010שלום
אני הייתי נותנת ב12-13 את המנה העיקרית החמה, ב-16:00 משהו קטן כמו יוגורט או פרי ובשש וחצי את ארוחת הערב
מקווה שתסתדרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק עוד שאלה לגבי הבקבוק
קרן14/06/2010אם אני נותנת ארוחת ערב בשעה 18:30, אין בעיה לתת בקבוק תמ"ל ב-20.00?
כי זאת השעה שהולך לישון..זה לא צמוד מידי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק לפני השינה
נורית קליפר14/06/2010זה בסדר:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)