תזונה לתינוקת בת שנה- סרבנית אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוקת בת שנה- סרבנית אכילה
    אני
    31/05/2010

בוקר טוב,
    התינוקת שלי בת שנה וחודש, ולא עולה מספיק במשקל (נולדה 3.2, בגיל שנה שקלה 8 ק"ג).
    מאז השקילה האחרונה בטיפת חלב, שבה נאמר לנו שאנחנו חייבים להאכיל אותה במשך כל היום כי היא לא שוקלת מספיק, ענין האוכל הפך להיות קשה ומייגע.

קשה מאד להאכיל אותה, היא טועמת משהו, עושה 2-3 ביסים ובזה הסתיימה הארוחה.
    אני מאד מגוונת לה באוכל: אבוקדו, גבינה, קוטג', ביצים מסוגים שונים, אוכל מבושל(אורז, פסטה, ירקות מבושלים, שעועית ירוקה, עוף, בשר, קציצות, תפו"א, בטטות, גזר, פשטידות, לזניות וכו'), פירות, ירקות, דליפקאן וכו'. בד"כ באותה ארוחה אני מציעה לה כמה דברים (כל פעם כשנמאס לה מהמאכל הקודם). אני נותת לה לגעת באוכל וללכלך ולזרוק ולהשפריץ....

הדבר שהיא הכי הכי אוהבת לאכול זה ירקות ופירות ואולי זו גם הסיבה שהיא לא כ"כ עולה: לא אוהבת לחם (ולמזלי גם לא אוהבת עוגות).
    היא ילדה מאד סקרנית ואין לה כ"כ סבלנות לשבת באותו מקום. היא תמיד מחפשת את הדבר המעניין הבא ותמיד שמה לב לכל צליל שיש ברקע. ולכן, התחלתי להאכיל אותה תוך כדי תנועה. והגעתי למצב שאני לא מאמינה שהגעתי אליו: אנחנו עולות ביחד במדרגות בבית, ותוך כדי אני דוחפת לה כפית אוכל. אני מושיבה אותה על הסולם ודוחפת לה עוד כפית...

בשבועות האחרונים גודלות לה שיניים עליונות- אולי יש קשר לדבר. לפני כן, גם לא אכלה הרבה, אבל בכל זאת הכניסה משהו לפה.

אני חייבת לציין דבר נוסף: כשחזרתי לעבודה (היא היתה בת 14 שבועות) היא הפסיקה לינוק ומאז ועד הים אני שואבת לה חלב (עכשיו כבר בתהליכי סיום) וכן, המטפלת נתנה לה תמיד אוכל בכוח ויש לי תחושה שמאד חשוב לה כשהיא בבית להראות שהיא זו ששולטת במה שייכנס לפה שלה (ילדה עצמאית ודעתנית מאד).

בקיצור, אני ממש לא יודעת מה לעשות: האם נכון לרדוף אחריה? האם לקחת סיכון שהיא לא תאכל? כל כמה זמן להציע לה אוכל? (בימים האחרונים כל אחר הצהריים אני עסוקה בלהציע לה מאכל נוסף...)

שאלה נוספת: הדבר האהוב עליה ביותר זה שעועית ירוקה. וכן, זיתים ומלפפון חמוץ.
    האם זה בריא? אפשר לתת לה הרבה מהמאכלים הנ"ל?

סליחה על האורך- השתדלתי שלא יחסרו פרטים בשאלה.
    אודה מאד לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרבנית אכילה

נורית קליפר
    31/05/2010

במקרים של חוסר עלייה מספקת במשקל אני תמיד מציעה לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי ולייעץ על מגוון הדרכים שבהם אפשר להעשיר את המזון ואף להפנות למרפאת אכילה במידת הצורך.

עד אז, נסי להעשיר את הפירות שהיא אוהבת בטחינה, שקדיה או אבוקדו. מאד ממליצה להחזיר את הארוחות לשולחן האוכל, אכילה במקומות לא מוגדרים יכולה רק לסבך את עניין סרבנות האכילה.הציעי לה אוכל כל 2-3 שעות (כולל חלב שאוב)כדי לתת לה את האפשרות לפתח רעב בין לבין. את יכולה לעשות ניסוי ליום אחד ופשוט להושיב אותה בשולחן האוכל כל 3 שעות ולהגיש לה ארוחות מגוונות ומזינות ולתת לה לאכול את מה שהיא בוחרת. חשוב לבחור מזונות עם הרבה שומן וקלוריות. בכל מקרה, חשוב שתפני לייעוץ שכן חשוב לעקוב בקפידה אחר קצב עלייתה במשקל.

לגבי המזונות שהיא אוהבת - שעועית ירוקה מאד בריא אך דל קלוריות נסי להוסיף לזה שמן זית/קנולה. זיתים גם בריא עם שומן מצויין אך גם עם הרבה מלח.......ומלפפון חמוץ עשיר במלח אך דל בקלוריות וערכים תזונתים אחרים כך שכדאי להפחית כדי שלא תשבע ממזון לא מזין ודל קלוריות

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו