מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודשיםעמית05/06/2010
שלום,
לפני הכל, תודה לפורום שלכם שמלווה אותנו לכל אורך הדרך, תומך ועוזר!
בני בן 11 חודש' ויש לי שלוש סוגיות:
1. הוא הפסיק לאכול את ארוחת הצהריים שלו. לא מעוניים לאכול את המרק, ירקות, קציצות, פירה וכו'. ניסיתי מגוון אפשרויות. נהעברתי את הצהריים לשעה יותר מאוחרת כדי שלא יהי עייף ויאכל, זה עזר פעם פעמיים וזהו. הוא מתחיל לבכות כשהוא מתיישב בכיסא ומבין מה הוא הולך לאכול או אחרי שהוא טועם. הוא פשוט בוכה ואני לא מתעמתת איתו יותר מדי מחשש שלא תגרם לו חוויה שלילית לגבי אוכל. אני שרה לו ומניחה משחקים על הכיסא, משתפת אותו באכילה עם הצלחת וכפית. לא עוזר במקרה של הצהריים. הוא חלה פעמיים החודש ואכל בעיקר דייסות סמיכות של מטרנה, שהוא מאוד אוהב אותן ןפירות. לא רציתי להכביד עליו ולא היה לו כ"כ תאבון. מאז וגםפ לפני חלה רגרסיה. הוא מצפה רק למה שהוא אוהב ומעדיף כמובן. הוא מאוד אוהב מרקמים חלקים, מוצרי חלב, פירות ואת הדייסות של מטרנה בכפית. לא אוכל כבר בכלל בשר וירקות לפני כן אכל ואהב את המרק. מה עושים?
2. אוהב בעיקר מרקמים חלקים, דייסות גבינות. אני כבר מועכת לו אוכל עם מזלג, אבל אם נניח אני מוסיפה חתיכות לחם קטנטנות עם הגבינה הוא מתלונן ובוכה.
3. הוא לא מתקדם עם אצבע אוכל. הוא לא מכניס את האוכל לפה בכלל. יש לו אחיזת צבת מזמן והמוטוריקה בסדר גמור. מכניס כל דבר לפה חוץ מאוכל! אני מנסה בכל האכלה להניח לו בייביביס, בסקוייט מטרנה או קשה של לחם או מניחה לו את האוכל על השולחן בכיסא והוא לא מכניס לפה. לפעמים אפילו עושה פרצוף נרתע מהתחושה.
תודה, עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע אוכל
נורית קליפר07/06/2010הי עמית,
תודה על המילים הטובות!
ניסית להציע את ארוחת צהריים אחרי שנת הצהריים? או אפילו בארוחת הערב? או שפשוט המרק עצמו מעורר את הבכי? ערבוב של מזון אהוב עם מזון דחוי יכול לעזור, את יכולה לעת עתה להוסיף פרי כדי לעודד את אכילת המרק ותראי אם זה עוזר.
לגבי המרקם, כמובן שכל ילד מתפתח בקצב שלו, אך מציעה כן להתייעץ עם רופא ילדים, ייתכן ובנך צריך "עידוד" במוטוריקת הלעיסה בליעה, ורופא ילדים יוכל להפנות לאנשי המקצוע הנכונים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)

(1).jpg)