מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי כמות חלב לבת שבועייםאלה06/06/2010
יש לי בבית תינוקות בת שבועיים, שנולדה במשקל 3366, לאחר היציאה מבית החולים שקלה כ3260, כעבור כמה ימים ביקרנו בטיפת חלב והיא העלתה רק 40 גרם, האחות אמרה לנו להעיר אותה כל 3 שעות ולהאכיל...זה היה קשה כי היא סירבה להתעורר. אני מניקה אותה כ30 דקות ומוסיפה לה 60 CC של סימילק. כי אחרי היניקה היא מראה סימני רעב..אך לא רוצה לינוק יותר. כעבור שלושה ימים של ארוחות כלה כל 3 שעות היא עלתה ל3400, האחות אמרה שזה יותר מדי וצריך להפסחק להעיר אותה.
הבעיה היא כזו...אם אני לא מעירה אותה, היא יכולה לישון גם 5 שעות..כי לפעמים לוקח לה שעתיים להרדם..החלטתי להעיר אותה כל 4 שעות ולתת 60 CC אך עכשיו נראה שזה לא מספיק והתחלנו לתת 90.
רק בסוף השבוע אגיע לטיפת חלב לראות את המשקל..יש לציין כי כמות היציאות שלה נראות לי תקינות ובריאות.
השאלה היא..האם להעיר כל 4 שעות או לתת לה להתעורר לבד גם אם זה יצמצם את מספר הארוחות?
ובכלל..כמה CC תינוקת במשקל הזה אמורה לאכול וכמה פעמים ביום?
אשמח לתשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות חלב
בת-חן כהן09/06/2010שלום אלה
אין חוקים לגבי כמויות החלב אני מכירה תינוקות ששותים 60 וכאלה ששותים 100. אבל בד"כ מה שכן צריך להיות קבוע זה זמני הארוחות. היא אמורה לאכול בגילה כל 3 שעות חוץ מבלילה שלא מעירים אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)