מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב לאכול פירות וירקות-בן שנתייםמירי09/06/2010
שלום,
בני בן השנתיים ורבע מסרב בכל תוקף לאכול פירות וירקות. אני מנסה "להחביא" לו בתוך קציצות/פשטידות אבל הוא נמנע מלאכול אותם.חוץ מזה הוא אוכל יחסית בסדר, פעמיים-שלוש בשבוע אוכל ארוחת ערב בשרית ( במעון אין בשר). כיוון שאני רוצה שהוא יקבל את הויטמינים והמינרלים,אני משלימה לו במולטי ויטמין.
השאלה שלי היא- האם זה נורמלי שבגיל הזה לא אוהבים פירות/ירקות? אני מנסה לחשוף אותו אבל הוא ממשיך בסירובו.
מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותה סירה
יעל09/06/2010גם הבת שלי באותו גיל לא אוהבת במיוחד פירות וירקות. בכל ארוחת ערב יש על השולחן צלחת עם ירקות חתוכים והיא רואה שאנחנו אוכלים. לפעמים מנסה ולוקחת ביס. כמו כן אוכלים פירות מגוונים לידה סביב השולחן וזה הקינוח. אי אפשר להכריח רק להציע ולתת דוגמא אישית בתקווה שזה ישפיע. וכמובן להשתדל להמנע מחטיפים בגינה. אם יש מנהג לקחת משהו לגינה אז פירות וזה מה יש. לפעמים אני מכינה מאפינס עם פירות בפנים לא בחתיכות אלא מרוסק למשל אגסים בננות ותפוחים. משתמשת בעגבניות טריות לרוטב עגבניות בבישול. רק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן פירות וירקות
נורית קליפר10/06/2010הי מירי,
קורה שגם בגיל זה לא רוצים פירות וירקות........נסי לשתף את בנך בהכנה, לדוגמה שיעזור לך לשטוף ירקות לסלט. את יכולה גם לחתוך ירקות בצורות שונות ולעצב ביחד פרצוף על פרוסת לחם - עיגולי מלפפונים בתור עיניים, חצי עגבניית שרי בתור אף, רצועת פלפל בתור פה או כל רעיון יצירתי אחר. שיתןף ילדים בהכנת האוכל מעודד אותם לאכול ממנו. נסי לטחון גם ירקות בתוך רסק עגבניות כרוטב לפסטה - שם קצת יותר קשה לזהות - מה גם שרסק העגבניות עצמו יכול להחשב כמנת ירקות.......
לגבי פירות - ניסית להכין איתו שייקים של פירות - אפילו להוסיף קרח וזה יהיה משקה מרענן לקיץ? יכולה גם להראות לו ששילובים שונים של פירות יוצרים צבעים שונים של משקאות.....
מקווה שזה יעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)