סירוב לאכול פירות וירקות-בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב לאכול פירות וירקות-בן שנתיים
    מירי
    09/06/2010

שלום,
    בני בן השנתיים ורבע מסרב בכל תוקף לאכול פירות וירקות. אני מנסה "להחביא" לו בתוך קציצות/פשטידות אבל הוא נמנע מלאכול אותם.חוץ מזה הוא אוכל יחסית בסדר, פעמיים-שלוש בשבוע אוכל ארוחת ערב בשרית ( במעון אין בשר). כיוון שאני רוצה שהוא יקבל את הויטמינים והמינרלים,אני משלימה לו במולטי ויטמין.
    השאלה שלי היא- האם זה נורמלי שבגיל הזה לא אוהבים פירות/ירקות? אני מנסה לחשוף אותו אבל הוא ממשיך בסירובו.
    מה עושים?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• באותה סירה

יעל
    09/06/2010

גם הבת שלי באותו גיל לא אוהבת במיוחד פירות וירקות. בכל ארוחת ערב יש על השולחן צלחת עם ירקות חתוכים והיא רואה שאנחנו אוכלים. לפעמים מנסה ולוקחת ביס. כמו כן אוכלים פירות מגוונים לידה סביב השולחן וזה הקינוח. אי אפשר להכריח רק להציע ולתת דוגמא אישית בתקווה שזה ישפיע. וכמובן להשתדל להמנע מחטיפים בגינה. אם יש מנהג לקחת משהו לגינה אז פירות וזה מה יש. לפעמים אני מכינה מאפינס עם פירות בפנים לא בחתיכות אלא מרוסק למשל אגסים בננות ותפוחים. משתמשת בעגבניות טריות לרוטב עגבניות בבישול. רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן פירות וירקות

נורית קליפר
    10/06/2010

הי מירי,
    קורה שגם בגיל זה לא רוצים פירות וירקות........נסי לשתף את בנך בהכנה, לדוגמה שיעזור לך לשטוף ירקות לסלט. את יכולה גם לחתוך ירקות בצורות שונות ולעצב ביחד פרצוף על פרוסת לחם - עיגולי מלפפונים בתור עיניים, חצי עגבניית שרי בתור אף, רצועת פלפל בתור פה או כל רעיון יצירתי אחר. שיתןף ילדים בהכנת האוכל מעודד אותם לאכול ממנו. נסי לטחון גם ירקות בתוך רסק עגבניות כרוטב לפסטה - שם קצת יותר קשה לזהות - מה גם שרסק העגבניות עצמו יכול להחשב כמנת ירקות.......

לגבי פירות - ניסית להכין איתו שייקים של פירות - אפילו להוסיף קרח וזה יהיה משקה מרענן לקיץ? יכולה גם להראות לו ששילובים שונים של פירות יוצרים צבעים שונים של משקאות.....

מקווה שזה יעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו