מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שנה000017/06/2010
שלום
הבת שלי אוטוטו בת שנה, יונקת ואוכלת הכל וכל הזמן...למרות זאת אחוזון נמוך במשקל (מאוד פעילה).
יש לי 2 שאלות :
1. אני מרגישה שההנקה כבר ממש לא מספיקה לה, למשל אחרי ההנקת בוקר היא מבקשת לאכול. מה אני יכולה להציע לה ממש מוקדם בבוקר, הרבה לפני ארוחת הבוקר של הפירות ? אולי בקבוק חלב עיזים ? חלב אורז ? חלב שקדים ...
2. אני ממש לא רוצה לתת תמ"ל, אבל כמובן שבטיפת חלב קצת לוחצים...את חושבת שזה נכון לעבור מהנקה לאוכל רגיל ללא תמ"ל ? ועד מתי אני צריכה להניק כדי שזה יהיה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 00000
שרית עטיה-שמואלי20/06/2010הי
כמה משקלה נמוך ? האם שברה עקומות? מה עוד אוכלת ?
חלב אורז וחלב שקדים - זה ממש לא חלב ואין בו את רכיבי התזונה החשובים שיש בחלב.
מאלו שכתבת המומלץ ביותר הוא חלב עיזים.
אם תשאלי את דעתי המקצועית - אז עדיף תמ"ל אך זה נתון לשקולך
ואם תחליטי שלא - אפשר לבנות תפריט שימלא את כל צרכיה גם בלי תמ"ל.
לגבי ההנקה - ההנחיות אומרות שעד גיל שנה ההנקה / תמ"ל מומלצות כחלק עיקרי של התזונה ואח"כ לשלב מזון ביתי מגוון. אני אישית הנקתי את שני ילדי עד שנה וחצי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
000020/06/2010אם אני ממשיכה להניק - זה מספיק לה ? ועד איזה גיל להניק כדי לא לצרוך תמ"ל
היא אחוזון נמוך (5-10) מההתחלה באופן עקבי
אני מניקה 3 פעמים ביום, זה לא עיקר התזונה שלה...לפי מה שכתבת זה לא טוב לעשות כך?
השאלה שלי הייתה מה לתת לה לאחר ההנקה (ובין הארוחות) כי אני מרגישה שהיא עוד רעבה,ויש לה יותר מידי ארוחות ביניים
האם יכול להיות שההנקה לא נותנת לה כלום ועדיף לעבור לתמ"ל ?
התפריט שלה כך :
השכמה - הנקה (מקסימום 10 דקות)
07:00 - רעבה... מה לתת ?
09:00 - פירות
10:00 - פרי / סנדוויץ
12:00 - צהרים בשר, פחמימה, ירק
15:00 - הנקה (5 דקות)
16:00 - סנדוויץ
18:00 - ארוחת ערב ביצה, גבינה וכו'
20:00 - הנקה (5 דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה0000
שרית עטיה-שמואלי29/06/2010הי
בארוחת הבוקר את יכולה לתת יוגורט עם פרי מרוסק או דייסה על בסיס חלב
אם היא אוכלת כמויות יפות בשאר הארוחות - אז אין בעיה להמשיך עם ההנקה .
ההנקה מעולה
עד איזה גיל ? עד מתי שאת או היא תחליטו שמספיק
נסי לתת לה רק ארוחת בניים אחת בין הבוקר לצהרים
כך צריך להראות התפריט בקווים כללים:
תפריט כללי :
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)