מעבר למוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למוצקים
    קרן
    19/06/2010

קרוב לשבועיים שאני מנסה לתת לבני בן ה-6 חוד' מרק ללא הצלחה- בהתחלה הוא ממש לא רצה ואף עשה עיוותיים שעוד רגע מקיא, היו כמה פעמיים שהצלחתי לתת לו מנה של 50 וגם זה היה במאמץ רב מצידי. ניסיתי לתת לו שהוא ממש רעב/ שהוא לא ממש רעב/ שהוא ערני/ תוך כדי לתת לו מוצץ כי נראה גם שחסרה לו המציצה.
    שנתתי לו השבוע פירות זה היה קצת יותר טוב אבל גם הוא לא אכל מנה רצינית.
    כמה זמן זה נחשב סביר עד שמתרגלים למוצקים ומה ניתן לעשות כדי לגרום לו לאהוב את המרק?
    אגב מאחר ונראה לי שהוא אוהב מתוק-הכנתי מרק מתוק עם גזר, בטטה, דלוית- חשבתי אולי להוסיף סוכר ענביים- זה יהיה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים

בת-חן כהן
    20/06/2010

שלום קרן
    ישנן תינוקות אשר מתרגלים למרקם החדש במשך זמן רב- אפילו עד חודשיים כך שאין לך מה לדאוג.
    לאט לאט הוא יתקדם בעצמו ויסכים להכניס לפה יותר.
    לגבי עניין המתוק- בשום אופן לא מוסיפים סוכר. אין סכנה בזה אבל ברור שהם יאהבו יותר מתוק אבל אין ברירה הם חייבים להבין שלא הכל מתוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא

קרן
    23/06/2010

ראשית תודה רבה על המענה.
    רציתי להתעייץ אם כדאי בשלב ראשוני לתת לו רק פירות , מאחר ועם הפירות הוא מוכן קצת לשתף פעולה ועוד כשבועיים בערך שיתרגל למרקם להכניס גם את המרק?
    כמו כן רציתי לדעת אחרי שמתרגלים מה נחשבת כמנה סבירה לילד בן 6-7 חוד' של מרק/פירות?
    ודבר אחרון אם אחרי כמה כפיות (בדר"כ 10 כפיות) הוא לא ממש רוצה זה נכון לשכנע-כמובן בצורה נעימה ולאלכפות, או שפשוט להניח לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מוצקים

בת-חן כהן
    27/06/2010

הי קרן
    אני הייתי נוהגת כמו שהצעת- קודם פירות כדי שיתרגל למרקם ואז מכניסה ירקות
    כמו שמחליפה ארוחה: 100 מ"ל:
    2-3- פירות/ ירקות.
    אני מאמינה שלא צריך להתאמץ כדי להאכיל- לשיר או להראות טלויזיה או להרעיש ברעשן כדי שיפתחו את הפה זה לא נכון וזה הרגל שבסוף יקשה עלינו. לפעמים בהתחלה ממש נמאס להם אז הם מפסיקים וזה עובר ומשתפר.

בהצלחה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתכתבות...

קרן
    08/07/2010

אחרי שבועיים שנתתי לבני בן החצי שנה רק פירות החזרתי לו ביומיים האחרונים את המרק אבל הוא ממש לא מסכים לשתף פעולה- המצב אף גרוע יותר משהתחלנו עם הפירות,
    גם שניסתי ארוחות אחרות כמו אבוקדו וביצה גם התגובה היתה דומה.
    האמת שבכלל בחודש האחרון התאבון שלו רק הוא ויורד וגם חלב הוא שותה במקום 180 בערך 150 והוא עלה בחודש וחצי בסה"כ 300 גרם.
    סה"כ הוא באחוזונים ה-50% אבל הוא ירד מאחוזון 90% ואני חוששת שהמצב ילך ויחמיר, בייחוד לאור העובדה שהוא נכנס למעון בחודש ספטמבר.
    אני ממש משתדלת לא להיכנס ללחץ ולנסות לא לדחוף לו ולהניח לו אבל קצת קשה לי להישאר אדישה למצב ולא להתעקש שיאכל.
    אשמח לעצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי אשמח מאד לתשובה

קרן
    09/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו