הזנת תינוק בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזנת תינוק בן חצי שנה
    הילי אדם
    02/07/2010

שלום רב!
    יש לי כמה שאלות ותודה מראש על ההתייחסות (-:

1. בני בן חצי שנה ניזון עד עכשיו רק מחלב אם שאוב (לא הצלחתי להניק) פרט לטעימות בהדרגה.

לאחרונה התחלתי להגדיל את כמות הפרי שנתתי לו בבוקר - לא למנה שלמה אך יותר מטעימות. כמות זו גרמה לו לדלג על ארוחה של חלב שאוב או לאכול הרבה פחות. לפי מיטב הבנתי אין זה אמור להחליף ארוחה ולא שווה לה מבחינת ערכה התזונתי. מה עלי לעשות? אני מעוניינת להתחיל עם ארוחה שניה אך חוששת מכך. האם "לוותר" על ארוחת חלב אחת?

2. לאחרונה סובל מעצירות. ניסיתי עיסוי בטן, אמבטיה,, עגבנייה עם שמן זית ועוד. האם תוספת הברזל היא הגורם לכך? או פרי\ דייסה שאני נותנת לו? האם חוסר התאבון נובע מהעצירות?
    (עצירות - יציאה פעם ב3-4 ימים מלווה בכאב ובבכי, בתחילה יציאה קשה ואח"כ רכה)

3. מה הם "דגניים לתינוקות"?

קראתי בפורום זה ובמקומות אחרים אך עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלות הנ"ל, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי.

יום מקסים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזנת תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• דילגתן עלי....

הילי אדם
    06/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה 6 חודשים

נורית קליפר
    09/07/2010

הי הילי,
    ראשית, אני מתנצלת שדלגנו, מאד קל לפספס שאלות, אנו משתדלות לענות על כמה שיותר, אז שוב סליחה.

תשובות לשאלותייך:
    1. בעקרון בין גיל חצי שנה לשנה, מגישים מגוון רחב של מזונות בהדרגה והמטרה היא לקראת גיל שנה לאכול משולחן האוכל המשפחתי. זה נכון שמנת פרי לא משתווה לכל הערכים התזונתיים שבחלב אם אך ככל שמגישים מגוון רחב של קבוצות מזון: פירות, ירקות, חלבונים, פחמימות, שומנים וכדו, כך התפריט הופך להיות מזין ובעל ערכים תזונתיים רבים. כמובן שמתחילים עם מזון מוצק, כמות החלב יורדת בהדרגה אך היא, ביחד עם הגשת המזון המוצק, עדיין מספקת את הערכים התזונתיים הדרושים לבנך.

2. ייתכן, שהגשת המזון המוצק וזמן ההסתגלות של מערכת העיכול הצעירה גורמת לעצירות, גם ברזל יכול לגרום לעצירות. בשני המקרים, בדר"כ מסתדר תוך מספר ימים. את יכולה לשפוך מים רותחים על שזיפים מיובשים ולתת לו לשתות את המים שהתקררו. במידה ולא עובר תוך מספר ימים, ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.

3. את מתכוונת למוצרים ספציפיים לתינוקות.? או פשוט רוצה לדעת איזה דגנים להגיש לתינוקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו