ספיגת ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיגת ברזל
    צופקה
    06/07/2010

שלום לכולם ושוב תודה על העיצות המועילות....

בני כמעט בן שנה, השבוע נגמל מהנקה ומסכים לשתות כמה שלוקים מעטים של תמ"ל (מקווה שיתרגל ויגדיל כמות עם הזמן).

בבדיקות דם התגלה מחסור קל בברזל, לכן מיזה כחודשיים מקבל 10 טיפות ברזל.
    מכיוון שבבוקר שותה קצת תמל, אני מניחה שעדיף לתת את הברזל עם ארוחת הצהרים, האם זה בסדר להצמיד לארוחה הבשרית ובעצם ליצור כמות גדולה של ברזל בבת אחת, או שעדיף לפזר על פני היום?
    האם אפשר לתת בצהריים ירקות עם קצת חמאה, או שזה יעכב את הספיגה של הברזל מהטיפות ומהבשר עצמו?

בבוקר אוכל חביתה בדרך כלל, האם כדאי להרחיק את החביתה מהתמל של הבוקר, כדי לא לפספס את הברזל של הביצה? נורא מסובך.....

בטיפת חלב אמרו לי לתת את הברזל עם ויטמין C, לכן נותנת עם עגבנייה, האם זה באמת הכרחי?

תודה רבה לכן ושיהיה לכולם בתיאבון....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת ברזל

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל

נורית קליפר
    08/07/2010

הי צופקה,
    בעקרון, סידן וברזל מעכבים את הספיגה אחד של השני ולכן מומלץ לא לקחת תוספי ברזל בסמוך לאכילת מוצרי חלב. ויטמין C עוזר בספיגת הברזל, ולכן קבלת המלצה זו. התמ,ל מכיל גם ברזל וגם סידן ומכיל אותם בצורה כימית מסוימת שמאפשרת ספיגה של שניהם. לעתים אפילו אפשר להוסיף את טיפות הברזל לתמ"ל ( בדקי על אריזת הברזל את ההוראות). לא נשמע לי שיש בעיה עם החביתה, תמ"ל ותוספת הברזל. לגבי החמאה עם הירקות בצהריים, לא בטוחה לגבי מידת עיכוב הספיגה מכמות קטנה של חמאה, אך ליתר בטחון כדאי לוותר ולהשתמש בשמן זית במקום.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו