מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות לא קשורותיעל11/07/2010
שלום רב, ביתי עוד מעט בת 6 חד', התחילה טעימות לפני כחודש. בהתחלה היה קצת קשה אבל ברגע שהתחלתי לתת לה ירקות ממרק שאני מכינה גם לנו, כלומר, עם תבלינים, היא נהנית הרבה יותר. אני משתדלת לא לתבל את האוכל יותר מדי כדי שתרגיש את הטעמים השונים. שאלתי הראשונה האם זה בסדר, ומה הרציונל בהנחיה לתת לתינוק אוכל ללא תיבול? ובהנחה שאני כן מתבלת, האם ישנם תבלינים שאסור לתת לתינוקות?
שאלתי השניה נוגעת לתחליף חלב של סימילאק ללא לקטוז (סימילאק טופ), שהתחלנו לתת לה עקב שלשולים שנמשכים כבר שבועיים ועדיין לא מצאנו את הגורם. כתוב על האריזה שזה מועשר בברזל. האם לתת לה בנוסף את מנת הברזל היומית? האם זה לא יותר מדי? והאם כדאי להימנע מסוג מסויים של מזון בעקבות השלשולים?
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010הי יעל
מטרת ההנחיה של להמנע מתבלינים היא לא להעמיס מלח או אבקות מרק על מזון הקטנים , וכן לא לתת מזונות חריפים מידי או חמוצים מידי . אם את מתבלת לכול המשפחה אין בעיה עם התבלינים. השתדלי להמעיט בכמות במלח.
ההחיה היא להמשיך עם תוספת הברזל ללא קשר לסוג הפורמולה. היא לא תגיע למצב של עודף.
לגבי השלשולים-
היום ההנחיות אין לתת תזונה רגילה כולל הכול ולא להגביל בזמן שילשול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)