שתי שאלות לא קשורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות לא קשורות
    יעל
    11/07/2010

שלום רב, ביתי עוד מעט בת 6 חד', התחילה טעימות לפני כחודש. בהתחלה היה קצת קשה אבל ברגע שהתחלתי לתת לה ירקות ממרק שאני מכינה גם לנו, כלומר, עם תבלינים, היא נהנית הרבה יותר. אני משתדלת לא לתבל את האוכל יותר מדי כדי שתרגיש את הטעמים השונים. שאלתי הראשונה האם זה בסדר, ומה הרציונל בהנחיה לתת לתינוק אוכל ללא תיבול? ובהנחה שאני כן מתבלת, האם ישנם תבלינים שאסור לתת לתינוקות?
    שאלתי השניה נוגעת לתחליף חלב של סימילאק ללא לקטוז (סימילאק טופ), שהתחלנו לתת לה עקב שלשולים שנמשכים כבר שבועיים ועדיין לא מצאנו את הגורם. כתוב על האריזה שזה מועשר בברזל. האם לתת לה בנוסף את מנת הברזל היומית? האם זה לא יותר מדי? והאם כדאי להימנע מסוג מסויים של מזון בעקבות השלשולים?
    תודה ולילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות לא קשורות

הוספת תגובה

• יעל

שרית עטיה-שמואלי
    18/07/2010

הי יעל
    מטרת ההנחיה של להמנע מתבלינים היא לא להעמיס מלח או אבקות מרק על מזון הקטנים , וכן לא לתת מזונות חריפים מידי או חמוצים מידי . אם את מתבלת לכול המשפחה אין בעיה עם התבלינים. השתדלי להמעיט בכמות במלח.
    ההחיה היא להמשיך עם תוספת הברזל ללא קשר לסוג הפורמולה. היא לא תגיע למצב של עודף.
    לגבי השלשולים-
    היום ההנחיות אין לתת תזונה רגילה כולל הכול ולא להגביל בזמן שילשול

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו