התחלת מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת מוצקים
    תמר
    20/07/2010

שלום רב,
    בתי בת חמישה חודשים, יונקת בלבד.
    צריך להתחיל מוצקים, חיכיתי קצת כי הרגיש לי מוקדם מדי, ועכשיו נראה לי בסדר אך יש לי כמה שאלות:

1. תנוחת האכלה אופטימלית - הילדה קצת מוגבלת בפוזיציות (בשל רצועות פבליק לפריקת ירך). האם טרמפולינה שטוחה זה בסדר? הזווית היא כמעט של שכיבה. יש משהו אחר שמומלץ?

2. שילוב מים - האם חובה לשלב מים כשנותנים מוצקים? ההנקה יכולה לבוא במקום?

3. אספירציה - איך למנוע ומה עושים אם זה קורה?

4. אני אתחיל עם בטטה. מספיק למעוך עם מזלג או שחובה ממש לרסק?

תודה רבה, ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת מוצקים

הוספת תגובה

• שלום - אודה לכן אם תענו לי :)

תמר
    22/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    25/07/2010

הי ליטל,
    1. זווית של שכיבה לא מומלצת להתחלת טעימות, מכיוון שאני לא מתמצאת במצב שתארת, לא אוכל להמליץ על פוזיציה מתאימה למקרה שלה, ולכן ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל.

2. עם התחלת המוצקים, אפשר לתת מים, כל עוד זו לא ארוחה של ממש, זה לא חובה. את יכולה פשוט לתת מעט מים בבקבוק, ולו בשביל שיתרגל למים.

3. יש המון שאפשר לעשות ומאד כדי ללמוד מבחינה מעשית. קשה מאד להסביר בפורום שכזה מבלי להדגים. חשוב להציע מזונות תחילה שטחונים ודלילים וממש להציע מעט על קצה הלשון.

4. בהתחלה, חשוב לרסק ואף לדלל עם מעט מים. את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת! ושאלה נוספת

תמר
    26/07/2010

לגבי מים -
    מינרלים, מורתחים או תמי 4? איכות המים מהברז אצלנו ירודה מאוד. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל סוגי המים חייבים להיות מורתחים

נעמה
    27/07/2010

על פי הנחיות משרד הבריאות, יש להרתיח את המים להכנת תמ"ל בטמפ' של 100 מעלות במשך שתי דקות לפחות. גם את המים של תמי 4 צריך להרתיח, כי הם לא מגיעים לטמפ' של 100 מעלות.
    מבחינת סוג המים, הכליות של תינוקות אינן מפותחות מספיק ולכן רצוי לתת להם מים דלים במלחים ובחנקות (המעידים על זיהום), שיקלו על פעולת הכליות ובעלי הרכב מינרלים ומלחים מאוזן. מן הבחינה הזו, מים מינרלים הם מים בעלי כמות נמוכה באופן יחסי של מלחים, והרכב מינרלים מאוזן ולכן מתאימים במיוחד לתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים

נורית קליפר
    28/07/2010

אז אם ככה, הכי טוב מים של תמי 4 מורתחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו