מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לבת שבעה חודשיםאני21/07/2010
שלום,
הבת שלי בת שבעה חודשים והתפריט שלה הוא:
8:00 - מטרנה
11:00 - פירות (תפוח/בננה/אגס)
14:00 - מרק עוף וירקות (תפוח אדמה/גזר/בטטה/קישוא/דלעת + בצל וסלרי שלא נטחנים עם המרק ואני שמה רק בשביל הטעם)
17:00 - מטרנה
20:00 - מטרנה
אשמח אם תענו לי על מספר שאלות:
1. האם התפריט בסדר או שיש צורך להחליף ארוחה נוספת של מטרנה בארוחת מוצקים?
2. איך כדאי לגוון את ארוחת הפירות? טחינה היא לא אופציה לצערי מכיוון שהיא אלרגית לשומשום...
3. באיזה שלב אפשר להוסיף ביצה קשה והאם שילוב של ביצה ועגבנייה יכול להיות במקום ארוחת הפירות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניין השאלה על התפריט לבת 7 חודשים
בטי22/07/2010היי
בקשר לתפריט של בתך הבנתי שמנת הפרי/ירק מחליפות בקבוק ורציתי לשאול אותך
מהן בערך הכמויות שאת נותנת לה
במנת פרי ובירקות? וכמה היא שותה במטרנה? כמה פרות את נותנת במנת פרי?
אני פחות או יותר עושה כמוך, אבל נותנת לבני בן ה6.5 מיד אחרי המנת פרי/ ירק 120 סימילאק להשלמת המנה. לפעמים אוכל את כל 120 ולפעמים משאיר... תלוי.
תודה
בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטרפת לשרשור.. עם שאלה נוספת:)
אורית25/07/2010ישר אחרי הפירות אתן נותנות מטרנה או מחכות קצת? את לא פוחדת שזה יעשה לו בלגן בבטן.??
אצלי הוא הקיא כמה פעמים ואני פוחדת לתת ישר אחרי..
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבטי
אני25/07/2010היי בטי,
במנת הפרי אני נותנת לה בדרך כלל כמות של פרי אחד או שניים (תלוי בגודל שלהם ואם אני משלבת שני סוגים ביחד). לא תמיד היא מסיימת את הכל...
אני לא נותנת לה מיד אחר כך מטרנה אלא אם אני רואה שהיא חסרת מנוחה ואני חושבת שהיא רעבה ובכל מקרה את הארוחה הבאה אני נותנת לה בערך שעה וחצי אחרי מנת הפרי.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על השאלה שלי.....
אני26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע כללי....
קרן27/07/2010לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן לחשוף לביצה על כל מרכיביה בגיל הזה בודאי...
לא רצוי להחליף ארוחת פירות עם ארוחת מוצקים אחרת..... אין לזה את אותם ערכים של ויטמינים.
לגיוון ארוחת הפירות את יכולה להוסיף אבוקדו... שילוב מוזר שתינוקות מתים עליו. יש משהו שנקרא שקדיה... אין לי מושג מה זה אבל תבדקי ואם זה לא מכיל שומשום... תנסי.. הרבה המלצות יש במספר פורומים להעשרה של פירות עם זה.
התפריט נראה לי בסדר מכל מה שאני קוראת בפורום.... וגם התינוק שלי שגדול בחודש אוכל בדיוק כך. בגיל תשעה חודשים תוכלי להוסיף יוגורטים למינהם עדיף לא מתוקים..אבל לא חלב ניגר לתפריט במקום הבקבוק של 17:00 למשל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 7 חודשים
נורית קליפר28/07/2010הי טלי,
1. התפריט נראה בסדר, לקראת גיל 8 חודשים תוכלי להוסיף ארוחת ערב
2. עם אבוקדו, כיצד גיליתם את האלרגיה לשומשום, היא ניסתה לאכול טחינה והייתה לה תגובה אלרגית?
3. את יכולה כבר עכשיו להוסיף ביצה קשה במרקם המתאים. הפירות הם פחמימות וכמובן מציעים גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הביצה היא חלבון (כמובן גם מציעה ויטמינים ומינרלים) אך בעקרון אלו קבוצות מזון שונות ושתיהן חשובות בתפריט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות...
אני29/07/2010היי נורית,
תודה על התשובה.
את האלרגיה לשומשום גילינו כשניסיתי לתת לה לטעום טחינה ומיד לאחר מכן הופיעה לה פריחה בבטן ובצוואר... הנחתי שזה מהטחינה מכיוון שזה הדבר היחידי החדש שהיא אכלה והתגובה הייתה די מיידית.
לגבי ביצה קשה (בשילוב עם עגבניות למשל) - מתי לתת לה? אם זה לא במקום הפירות ואני מניחה שגם לא במקום המרק של הצהריים?
כתבת שבגיל שמונה חודשים אפשר להוסיף גם ארוחת ערב - מה לתת לה לאכול בארוחה הזו?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת ערב
נורית קליפר01/08/2010הי טלי,
תוכלי להגיש ביצה בארוחת הערב, במקום ההנקה של 17:00 לדוגמה, כמו כן, הביצה מייצגת את קבוצת החלבונים, כך שהיא יכולה, בשילוב עם ירק, מידי פעם להיות תחליף למרק בצהריים. חוץ מזה את יכולה להגיש בערב- פסטה/לביבות של ירקות/מנת אורז עם עדשים/ כריך עם גבינה או טחינה או אבוקדו עם ירקות וכד'
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)