מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחם ומים- שבעה חודשיםאורית25/07/2010
היי,
ראשית אני מתנצלת, אני בטוחה ששאלות אלו נשאלו בפורום אך לא מצאתי את בדיוק את השאלה עם הגיל המתאים..
1- האם אחרי כל ארוחת מוצקים (למרות שזה לא באמת מוצק עדיין- מחיות פירות או מרק) חייבים לתת מים? אם כן באיזה טווח של זמן? גיליתי שמים גורמים לו להקיא לעיתים (ולפעמים הוא מקיא ללא קשר למים)
2- הבנתי מאחות בטיפת חלב שאני יכולה לתת כבר לחם, איזה סוג מומלץ? כמה פעמים אני צריכה לשים אותו במרק לריכוך עד אהיה בטוחה שהוא לא ייחנק לי כשאביא לו לחם בחתיכות טקנות אך במצבו הרגיל?
תודה רבה!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מים
נורית קליפר26/07/2010הי אורית,
אין צורך להתנצל :) את מוזמנת לשאול כל שאלה שתרצי
1. בעקרון, עם התחלת המוצקים, מומלץ להציע מים, חשוב לא להציע לפני הארוחה כדי שלא יתמלא ממים, אבל בסיום הארוחה ובין הארוחות אפשר. אבל, מאד ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים לגבי ההקאות.
2. בגיל 7 חודשים, את יכולה פשוט להציע לחם רך לבן. אמנם זה פחות מזין, אך תחילה חשוב להרגיל את בנך לאכול מרקמים שונים. את יכולה לחתוך חתיכות דקות וקטנות ולתת לו להתנסות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)