מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב לאכילת מוצקיםקרן27/07/2010
אני כבר חודשיים מנסה להכניס לתפריט של בני בן ה-7 חוד' מוצקים ללא הצלחה.
בהתחלה ניסיתי מרק וזה לא כ"כ הלך (דווקא ב-3 פעמים הראשונות הוא שיתף פעולה ואח"כ הוא עבר לסירוב די מוחלט) עברתי לפרות וגם בהתחלה היה איזה שבועיים שהלך טוב ושוב עבר לסירוב . ניסיתי גרבר ובמקרה הטוב הוא אוכל חצי גרבר קטן ( מה גם שאני מעדיפה שיאכל פרות- נראה לי יותר מזין, לא?)
גם ניסינות לכול מיני שילובים כמו אבוקדו עם ביצה, אוכל מרוסק לא ממש הולך.
הוא נצמד רק לבקבוק ויותר מכמה כפיות בודדות לא מוכן לטעום.
מה ניתן לעשות? להמשיך לנסות? להניח לו לגמרי עם המוצקים לזמן מה? להיצמד למאכל אחד מסוים כול הזמן?
מאד רציתי להרגיל אותו למוצקים לפני שנכנס למעון בספט', למרות שאמרו לי שלעיתים דווקא בגן זה משתפר- האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
קרן29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מוצקים
נורית קליפר01/08/2010הי קרן,
הוא מסכים לטעום מהאוכל? או שמסרב עוד בהתחלה לפני שטועם? מה לגבי קצב עלייתו במשקל?
המשיכי לנסות ולהציע לו ארוחות. חשוב שהארוחות יהיו מוגשות בזמנים קבועים. ייתכן ויקח לבנך קצת יותר זמן להתרגל למזון מוצק. מה שחשוב שתדאגי לזה שהוא תמיד יגיע לארוחה רעב. במידה ולא משתפר בחודש הקרוב, ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח.
לגבי הגן, זה נכון מאד, הגן יכול להשפיע מאד לטובה על הרגלי אכילה של ילדים. לא פעם אני שומעת הורים מופתעים שילדיהם אוכלים מגוון של ירקות בגן בעוד בבית מסרבים לגעת בכל דבר שנראה כמו ירק......:)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
קרן03/08/2010סה"כ הוא עולה בסדר במשקל בערך באחוזון ה-50%.
בדר"כ שרואה כפית בהתחלה לא ישר פותח את הפה אבל שטועם וזה נראה לו אז אוכל כמה כפיות.
סה"כ בשבוע האחרון הוא קצת השתפר עם הפירות ועם המרק כאמור הפסקתי.
אתמול הייתי בטיפת חלב והיצעו לי לא להשלים לו עם חלב אחרי הפירות כי יתכן ולמד לעשות קישור שאח"כ יקבל בקבוק. וכמו כן הונחתי להחזיר את המרק ולהמשיך ולנסות.
אז היום שהחזרתי את המרק נתקלתי בסירוב די מוחלט, עם הפירות היה יחסית בסדר אכל כמעט 100 ולא השלמתי לו מיד אח"כ, אבל שקם מהשינה היה לא רגוע אז כן נתתי לו קצת חלב.
וכאמור עם המרק בכלל לא הלך ממש התאמצתי שיוכל 3 כפיות ולא הייתה ברירה אלא לתת חלב במקום- שאותו קיבל ברצון.
חשוב לי לצין שגם עם אוכל טחון אחר (אבוקדו וביצה, פירה ) הוא לא מתלהב.
השאלה היא אם אכן לא להשלים אחרי הפירות ואם להמשיך ולהתמיד עם המרק ויתכן ויתרגל בסוף?
החשש שלי שאני שוב יחזיר את המרק ותיהיה רגרסיה עם הפירות כמו שקרה פעם שעברה.
כמו כן ניתן לטחון את המרק ולהקפיא, אם כן לכמה זמן זה בסדר להקפיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נורית קליפר04/08/2010כן, עדיף להמנע בשלב זה מהגשת הבקבוק אחרי הארוחה וכן, את יכולה להקפיא את המרק ולהשתמש בו תןך שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי המרק?
קרן05/08/2010מה לגבי המרק שאותו הוא ממש מסרב- בקושי 3 כפיות- להמשיך ולתת לו וכמובן שלהשלים אח"כ עם בקבוק?
אגב כפי שצינתי נראה שזה לא רק סירוב למרק- כי ניסתי כמה אפשריות אחרות של אוכל טחון והוא לא הראה התלהבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)