מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנה ו9 חודשים - למה לא עונים????אורלי30/07/2010
היי....
אני כותבת שוב את שאלתי מכיוון שלא קיבלתי תשובה בהמשך לשאלות ששאלת אותי אני מצרפת את תשובתי שוב....
הרבה זמן לא פניתי אליכם... מכיוון שהכל היה בסדר אבל עכשיו משהו השתנה.... פתאום בני אינו מעוניין לאכול.. ובעיקר אוכל מבושל. יש לומר שהוא בגן צמחוני כך שהוא אוכל בשישי שבת בשר ומשתדלת לתת לו פעמיים בשבוע בשר בנוסף לסופ"ש אלא שעכשיו הוא אינו רוצה בשום אופ ומאכלים שהוא מאוד אהב.
האם עלי לדאוג? האם זה חולף? מה עלי לעשות שיוצא מזה שבקושי אוכל בשר?
התפריט שלו היה נראה כך:
7:30 - 240 cc מטרנה
9:00 - ארוחת בוקר בגן (אוכל יפה לפי מה שהגננות מספרות)
11:30- צהריים - למרות שאין בשר הארוחה מכילה את כל אבות המזון.
14:30- פרי או כריך
16:30 - בבית מעדן
18:30- ארוחת ערב - חביתה/גבינה/ירקות/פשטידות/פסטות וכו', כאשר פעמיים ארוחה שמכילה בשר והיא בדר"כ בשעה 17:00.
20:30 -240 cc ולישון
האם זה בסדר? האם לדאוג שאינו אוכל בשר כרגע? ועד מתי לתת לו מטרנה ? ואם אפשר לתת חלב במקום?
תודה מראש
צמחוני בת-חן כהן
שלום אורלי
האם את צמחונית?
מדוע הוא בגן צמחוני?
באופן עקרוני ילדים צריכים לאכול בשר ואם אינם אוכלים בשר לתקופה ארוכה אמורים להבדק ולקחת תוספים בהתא להפסיק את המאכלים- ברזל, B12.
הוא לא אוכל אוכל מבושל בכלל או רק לא בשר מבושל?
אני מחכה לתשובה
אך בנתיים הגישי לו כל הזמן בלי שיאכל את אותם מאכלים שאת רוצה שיואכל
בברכה
תשובתי היתה:
היי
קודם כל תודה שהגבת...
לא אנחנו לא צמחונים, הוא בגן כזה מטעמי כשרות. אנחנו אנשים מסורתיים וחשובה לנו ההפרדה ובגנים אחרים שבדקנו אין כל כך הפרדה. זו הסיבה ששלוש פעמים בשבוע אני נותנת לו בשר בארוחת ערב בנוסף לשישי שבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניין פחות באוכל
נורית קליפר01/08/2010הי אורלי,
לא ציינת כמה זמן זה נמשך, אבל אכילה מופחתת בימים או שבועות מסויימים מתאפיינת אצל ילדים. זוהי בדרך כלל תופעה חולפת, המשיכי לעקוב, הסבירות שזה יעבור במהרה. כן הייתי מציעה להגביר את כמות המנות הבשריות שאת מגישה במשך השבוע. לגבי התמ"ל, כל עוד הוא בתקופת אכילה מופחתת, הציעי לו תמ"ל, כאשר יחזור לאכול טוב, את יכולה להגיש חלב ניגר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)