תינוק בן חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודש
    חופית
    07/08/2010

בני בן חודש נולד בשבוע 37 במשקל 2.5 קג.
    מאז שהיה בן שבוע הוא ניזון מסימילאק או מטרנה בלבד.

ניסינו בהתחלה להאכילו על פי דרישה - ולאחר שבועיים הגיע למשקל של כ-3 קג.
    בעקבות פגישה עם רופא ילדים שטען שהוא אוכל יותר מדי למשקלו, ניסינו להגביל אוכל לפעם בשעתיים 60 סמק - אבל הוא הפך להיות עצבני ובוכה ומראה סימנים של רעב כל הזמן.

לאחר כמה ימים נשברנו והתחלנו להאכילו מתי שדרש ומנות יותר גדולות - אבל כעת הוא מתפתל יותר מכאבי בטן ו/או גזים. יש לציין כי כמות האוכל היומית יכולה להגיע ל-800-1000 סמק, מה שכנראה מעמיס על מערכת העיכול שלו. יש לו יציאות כמעט בכל חיתול.

יש לציין כי אינו מוכן לישון או להירדם שלא על הידיים (מיד כשמשכיבים אותו הוא מתחיל להתפתל ולבכות מכאבי בטן וגזים כנראה, או מרעב או מסתם פינוק - אבל שום דבר פרט לאוכל לא מרגיע אותו).

אנחנו על סף ייאוש - מצד אחד אם מגבילים לו את האוכל הוא רעב ועצבני, ומצד שני זה רק גורם לכאבי בטן וגזים. מה לעשות?
    וגם - האם יש מקום להגביל את כמויות האוכל כדי לא לגרום לו להשמנת יתר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודש

הוספת תגובה

• גם לי היה ככה...

דניאלה
    07/08/2010

ביתי עכשיו בת חצי שנה אומנם אני הנקתי אותה אבל אני יכולה להגיד לך שהיו שבועות שלמים שפשוט הלכתי בלי חולצה... נוראי כל הזמן ציצי אבל זה עובד ככה בגיל 5 חודשים לדעתי הם פשוט רגילים ורוצים להרגיש אותנו... מישהי אמרה לי "אל תשכחי שבמשך 9 חודשים היא הייתה בתוכך" ואז הבנתי שנורא חסר לה כנראה החום האנושי שאותו היא קיבלה בבטן.
    אני השתמשתי במינשארי מאותו שלב(המנשא הזה שקושרים) זה היה מעולה הילדה הייתה ישנה עליי גם 5 שעות רצוף ואני מצד שני הייתי "חופשייה" יכותי לעשות כלים, לבשל ואפילו לשתות קפה עם חברות בקניון. ממליצה בחום על המנשא.
    היום היא כבר ילדה גדולה והיא ישנה לבד במיטה שלה לכן אני חושבת שזה שלב שעובר.
    שיהיה בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון

קרן
    13/08/2010

את יכולה להשכיב על הבטן בהשגחה זה מרגיע את כאבי הבטן וכשנרדם להפוך לגב או לצד.
    לגבי כמויות האוכל גם לנו זה קרה תחשבי 120-150 מ"ל לק"ג ליממה. לדוגמא 3 *150=450 תחלקי במספר הארוחות זו הכמות המומלצת על ידי רופאי הילדים לפי הספרות. לעיתים רפלקס היניקה (מציצה) מבלבל אותם. ותשימי מוצץ בסיום הארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו