מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אב מודאג -תזונה לילד בן 2 ו- 4 חוד'שמוליק07/08/2010
שלום רב לכן,
בני בן 2 ו- 4 חודשים שוקל 11.5 (אחוזון 10 מאז שנולד)
רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לשלוח תפריט לדוגמא מותאם לגילו שיכלול כמויות (כוונתי היא: כמה כפות אורז, כמות בשר, וכו')
אני מודאג מכוון שהוא לא אוכל הרבה.
התפריט שלו כיום מורכב מ:
א. בוקר: מעדן גמדים אחד ובתוכו עוגית פטיבר מפוררת, פרוסת לחם ללא הקשה מרוח חמאת בוטנים או ריבה, לפעמים: שתי חתיכות בננה, 4 ענבים, 5 קוביות קטנות של מלון, כוס מים.
א. צוהריים: (לא אוכל לפני השעה 2-3- אינו רוצה לפני כן, למרות שניסיתי פעמים רבות) שתי כפות אורז, מעט מאוד בשר הודו או עוף (לאחרונה לא אוכל את ההודו או העוף), כף תירס, או אפונה או ברוקולי
א. ערב: (אף פעם לא רוצה לאכול) לפעמים גרבר קטן (לא מסיים גרבר גדול) לפעמים מעדן לפעמים 2-3 עוגיות פטיבר.
שמנו לב שקשה לו לאכול בהפרשי שעות צפופים, וכמויות סבירות לילד בגילו (עד כמה שניראה לנו).
אודה לכן מאוד אם תתיחסו לבקשתי
בכבוד רב,
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אחרי גיל שנתיים
נורית קליפר08/08/2010הי שמוליק,
אחד מהדברים החשובים שמסתכלים עליהם בעקומות גדילה היא העקביות. כל עוד בנך היה ונשאר באחוזון 10 אז סימן שקצב הגדילה הוא עקבי וזה טוב.
מכיוון שאין דרך להכריח ילד לאכול, כרגע פחות חשוב כמויות האוכל וכדאי יותר להתרכז באיכות האוכל ולודא שבכל ארוחה מקבל אוכל מזין ועשיר בקלוריות. מציעה להעשיר את המזון בקלוריות ממקורות כמו אבוקדו, טחינה, ממרח שקדים/בוטנים, בשר בקר, הוספת שמן זית/קנולה בבישול, ביצים.
חשוב להוסיף שומן לכל ארוחה כי לשומן יש את הערך הקלורי הגבוה ביותר, כך שאפשר להוסיף ממרח שקדים לארוחת בוקר, להעשיר את הירקות בשמן, להכין חביתה עם הרבה שמן וכד'.
מקווה שזה עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)