מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 חודשים ואוכל לאט בכל ארוחהמיטל10/08/2010
בני בן 3 חודשים וקצת, ישן בלילה ברצף משעה 21-6:30 כמעט בכל יום. שוקל 6200
אוכל מטרנה בכל 4 שעות אני מכינה לו 180 (התחלתי בשבועיים האחרונים לאחר שסיים 150 בקביעות).
לפני כשבוע לאחר שנשברתי מזה שהוא אוכל לאט בכל ארוחה, זה בערך מהיום שנולד וזה לא מתקצר עם הזמן. בכל ארוחה הוא עושה הרבה הפסקות ולווא דווקא לגרפס אלא סתם מכניס אצבעות ומשחק, וככה מורח את הארוחה לפעמים לעד שעה וחצי שעתיים עד שנגמר הבקבוק.
אני בארוחות לא מדליקה טלויזה ולא מוזיקה וכלום רק איתו מתרכזים באוכל.
חשוב לציין שרק בבוקר ובצהרים הוא מסיים 180 בשאר הארוחות משאיר לי קצת לאחר שנרדם.
לפני כשבוע החלפתי לו פטמה למספר 2 כי חשבתי שאולי הוא לא אוכל מהר בשל הפטמה הקטנה, זה לא ממש הזיז לו שהחלפתי לו פטמה, הוא מסתדר יפה ועדין אוכל הרבה זמן ומשחק עם האוכל.
זה די מתסכל ואני רוצה לדעת אם זה בסדר עדין בגיל הזה ככה לאכול הרבה זמן.
יוצא מצב שעד שהוא מסיים את ארוחת אח"צ כבר ערב ולפני השנה הוא אוכל 70-80 ונרדם עד הבוקר.
לאחרונה היציאות שלו הן כל יומיים, האם זה גם קשור?
יש לך פתרון כיצד לגרום לו לאכול יותר מסודר ומהר ?
אודה לתשובתך,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
נשמע כי אתם מבלים את רוב היום בהזנה קבועה
נסי בהדרגה לקצר את משך הארוחה.
הוא אוכל כמויות יפות ומשקלו טוב ולכן אין מה לדאוג לכמויות.
קצרי את משכי הארוחות כל פעם ב10 דקות כך שתגיעי בסוף לארוחה של 35-40 דקות מקסימום . לא משנה כמה אכל בזמן זה.
ואחכ הפסקה של לפחות שלוש שעות בהן לא תציעי לו אוכל. גם את זה עשי בהדרגה
בסוף הוא יסגל לעצמו אכילה רק בזמן הארוחה.
בהצלחה ואנחנו כאן לשמוע איך הולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
מיטל15/08/2010הי , ניסיתי את השיטה שנתת לי אבל זה לא עוזר,
הוא פשוט מוציא עם הלשון את הפיה ומתחיל לצעוק או לבכות
וככה יש הפסקה של לפחות רבע שעה עד חצי שעה עד שחוזר לאכול,
אני כבר לא יודעת אם זה משהו בריאותי שמפריע לו או משחק.
ייתכן שהפיה מספר 2 גם לא מתאימה לו מספיק? נשמע שהוא מוצץ חזק ויוצאים קולות בעת האכילה
ייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
שרית עטיה שמו17/08/2010הי מיטל
נסי לעבור לפטמה מסוג אחר . האם הוא מתאמץ ביניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)