בת שנה וחצי מסרבת לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה וחצי מסרבת לאכול
    רונית
    12/08/2010

הי,
    בתי בת שנה וחצי ובחודשיים האחרונים החלה לעשות בעיות עם אוכל. היא לא מוכנה לאכול אוכל מזין. כלומר- ארוחת צהריים וערב. עיקר הבעיה היא עם בשר לכל סוגיו (ניסיתי הכל!! מטוגן, טחון, בלונז, שניצל, מבושל וכד'). היא מכניסה את הבשר לפה (במקרה הטוב) ומיד יורקת החוצה.
    היא מוכנה לאכול כמויות סבירות של אורז / מג'דרה / פסטה ללא רוטב.
    אני לא חושבת שהבעיה היא טכנית מבחינת היכולת לאכול כיוון שעוגיות ונשנושים למיניהם היא מבקשת די הרבה. לאחרונה הורדתי מהתפריט על מנת שתהיה רעבה ותאכל אוכל אמיתי.

בתי קטנה מאוד לגילה (חוסר בהורמון גדילה) והיא שוקלת רק 8 ק"ג.

ועכשיו השאלה.. היא מתעוררת בלילה פעם או פעמיים לבקבוק. אחות טיפת חלב אמרה שבגילה כבר לא מומלץ כיוון שכך למעשה היא צורכת את כמות הקלוריות היומית בלילה בבקבוק ולכן פחות רוצה לאכול ביום.
    אני חושבת להתחיל לגמול מבקבוק באמצע הלילה, אך תוהה אם מתאים. אני מבינה שבגיל שנה וחצי לא אמורים לשתות בלילה, אך היא מאוד קטנה, אולי היא צריכה את זה?
    מה כדאי לעשות? האם לגמול? ואם כן, איך????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי מסרבת לאכול

הוספת תגובה

• סרבנית אכילה

נורית קליפר
    15/08/2010

הי רונית,
    בשל משקלה, ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב לה תפריט אישי ולייעץ לגבי סדר ארוחות ואכילה בלילה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו