סרבנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנות
    אליסה
    13/08/2010

שלום,
    הבן שלי בן 8 חודשים ומתפתח יפה מאוד, הוא שוקל 9 קילו ובאורך 74 ס"מ, חוץ מבאוכל. הוא אוכל ארוחת בוקר יחסית קטנה, אולי 80CC אלא אם כן זה אבוקדו שאותו הוא ממש אוהב ויכול לסיים חופשי חצי אבוקדו עם בננה או ביצה או עגבניה , אבל אם לא אוכל אבוקדו מבקש בקבוק אחרי כשעה וחצי שעתיים. בצהרים מתחילה הבעיה, מה לא ניסיתי לתת לו והוא כבר אוכל מוצק ולא מרק, הוא לוקח כמה כפיות ולא מוכן יותר, הוא יותר רוצה לשחק עם האוכל, או עם הכפית או הם הצלחת. יש ימים בהם אני מצליחה לתת לו כמות של 80CC אבל זה נדיר וזה לקוח המון זמן והמון פרצופים. ובארוחת ערב אני מנסה לתת לו לביבות כלשהן והוא אוכל אולי 1.
    ראיתי מה כתבתן לקודמי עם שאלות דומות ואת התפריטים אבל זה נראה כאילו אוכל לא מעיניין אותו.
    מה ניתן לעשות? האם לתת לו בקבוק, האם להמתין? להציע שוב?

תודה רבה רבה,
    אליסה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות

הוספת תגובה

• אוסיף רק

אליסה
    13/08/2010

שאם הוא רעב הוא לא יכול להירדם ולבסוף אני נאלצת לתת לו בקבוק בכל מקרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתבר שעניין המשחק והחקירה בזמן

נועה
    13/08/2010

בזמן האוכל מאוד חשוב להתפתחות ומעורר אצלם עניין באוכל
    גם אני חשבתי שבני סרבן
    הלכתי לתזונאית
    והיא הציעה לי לשתף אותו בחוויה
    צלחת וכפית בשבילו וצלחת ןכפית בשבילו
    הוא מורח ובודק ואני בינתיים מכניסה כמה וכמה כפיות
    הוא מגלה עניין בעצמאות ואם לא מאפשרים לו הוא מגלה חוסר עניין ושעמום באוכל
    מה שאנחנו טועות ומפרשות כסרבנות
    מרווה שזה יעזור לך
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, לא חשבתי על זה ככה

אליסה
    13/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנות?

נורית קליפר
    15/08/2010

הי אליסה,
    מה שאת מתארת פה לא נשמע בכלל כמו סרבנות. אין מה לעשות......כאמהות נהייה לנו המון נחת שילדנו מסיימים את כל הצלחת........אך זה ממש לא הכרחי. אל תשכחי שרק מגיל חצי שנה המזון הופך לחלק מארוחות היום של תינוקות, כך שבנך רק בתחילת הדרך. תני לו לחוות טעמים חדשים וגם לשחק עם האוכל אם הוא רוצה. הכי חשוב מבחינתך, זה להגיש ארוחות מזינות בזמנים קבועים ותני לו להחליט כמה הוא אוכל. כל עוד הוא עולה במשקל באופן עקבי, אז סימן שהוא אוכל את מה שהוא צריך.

מקווה שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד על אוכל אצבעות

אליסה
    15/08/2010

באמת נתתי לא צלחת משלו וכפית וזה עזר קצת.
    עכשיו הבן שלי כבר רוצה אוכל אצבעות, מה אני יכולה לתת לו וכמה? האם זו יכולה להיות הארוחה שלו או שאת ה"אצבעות" אני נותנת לתעסוקה וממשיכה לתת לו אוכל עם כפית?
    תודה רבה פעם נוספת,
    אליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו