מתוסכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסכלת
    מיטל
    05/09/2010

הי,
    סליחה מראש על אורך ההודעה, פשוט אובדת עיצות..
    אני אמא לתינוקת מקסימה בת כמעט 8 חודשים, יונקת הנקה מלאה כל שעתיים, ישנה לילה רצוף מגיל חצי שנה. בערך בגיל חודש הסכימה לבקבוק עם חלב שאוב מידיי פעם, אך בגיל שלושה חודשים סירבה בכל תוקף להתקרב לבקבוק, גם עם חלב שאוב.מגיל חצי שנה שותה מעט מים בבקבוק.
    בגיל חמישה חודשים התחלנו טעימות של פירות וירקות, גילתה סקרנות והסכימה לטעום מדי פעם. כשהגענו לשלב הארוחות - פירות+מרק עוף/הודו העניינים נהיו יותר קשים, בהתחלה היתה משחקת עם הכפית והאוכל, הרבה פחות היה מגיע לפה.. מסכימה לעיתים לאכול גרבר, למרות שאני די נגד ומעדיפה שתאכל פירות טריים, אך היא מחליטה אחרת.. די מתסכל לקרוא בפורום על תפריט מומלץ לגילה, והיא לא אוכלת אפילו רבע מזה. מנסה לגוון את המרקים-עוף/הודו/פסטה עם ירקות ועשבי תיבול ואפילו מעט מלח, אך היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לטעום. במקרה הטוב, אם בעלי מצליח לתת לה, היא אוכלת5-6 כפיות. בשקילה האחרונה בטיפת חלב עלתה 80 גרם בלבד בחודש, וזאת לאחר שבמהלך כל החודשים עלתה יפה בזכות ההנקה, והיתה באחוזון 50-75.
    חשוב לציין, שכשאני ובעלי מתיישבים לאכול היא לוטשת עיניים ומסתקרנת לגבי האוכל ואפילו מוכנה לטעום מה שאנחנו אוכלים, גם אם זה נגמר בטעימה קטנה. האם הסירוב שלה לאכול נובע מההנקה?אני נמצאת איתה בבית וחוששת שהנוכחות שלי (ושל הציצי שלי..) גורמת לה לסרב לאוכל. למשל, היום ניסיתי לתת לה מרק עם עוף וירקות, היא סגרה את הפה חזק ואחרי כמה דקות ביקשה לינוק. כלומר, גם אם היא רעבה היא לא מוכנה לאכול ומעדיפה לחכות לציצי. מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• מתוסכלת

נעמי ברזילי-תאני
    06/09/2010

אפשר בהחלט להבין את הרגשתך בנוגע לסירובה של ביתך לאכול. לצערי איני מכירה דרך ל"שכנע" תינוק שמסרב לאכול - לאכול. אני רק יכולה להרגיע אותך ולאמר שאם בתך שומרת על עקומת המשקל והגובה ומתפתחת יפה אין לך סיבה לדאגה. אני מציעה לך לא להתעקש איתה סביב הנושא הזה. כי זה לא יעזור אלא רק רק יחמיר את הבעיה . ציינת שהיא מוכנה לטעום ממה שאתם אוכלים וזה מצויין. זו הזדמנות לתת לה להתנסות באכילה עצמאית גם אם נראה לך ש"כלום" אינו מגיע לפה , זה חלק מהתהליך ומרכישת מיומנויות והרגלי אכילה ולהשלים לה זאת בהנקה במידת הצורך. אין ספק שהנקה היא מיומנות שקל לה יותר איתה, ולכן היא מעדיפה אותה על פני מזון מוצק. מעט סבלנות והכל יסתדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו