מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן מוצקים בן שמונה וחצי חוד'קרן12/09/2010
בני בן ה-8 וחצי חוד' כבר מגיל 5 חוד' הראה התנגדות לאוכל מוצק , קיוויתי שעם הזמן המצב ישתפר אבל לא ממש. עם הפירות זה תלוי במצב הרוח- בדר"כ מעדיף לצערי גרבר ולא פרות טחונים וגם לא מראה התלהבות היסטרית. אוכל קצת מעדן וזה גם לא הכי בהתלהבות. עם המנה הבשרית המצב בכלל מורכב ומסרב די בתוקף- ניסתי מרק, אוכל קצת יותר של "גדולים" -מרוסק /טחון ואין שום שיתוף פעולה.
חשבתי שאולי יכנס למעון והמצב אולי קצת ישתפר וממש לא שם כמעט ולא אוכל כלום.
בגלל שדי סירב למוצקים אז בשביל שיאכל בזמן הארוחה הייתי מביאה לו משחקים , לצאת איתו בחוץ מה שדי טעות כי בגן אף אחד לא משחק איתו ולאף אחד אין את הסבלנות שלי יש לאכיל אותו לפעמים במשך יותר מחצי שעה!
יש לציין שבחודש האחרון שהחלו לצאת לו שיניים המצב בכלל החמיר- יש קשר? כמו כן מבחינת התפתחות מוטורית גם מתעכב ועדין לא זוחל/ יושב וכרגע הופנה לפיזוטרפיה מאחר ונראה שאולי יש לו היפוטוניה קלה-יש קשר?
את החלב סה"כ אוכל בסדר מה גם שלאחורנה מראה עדיפות לאכול את החלב בשכיבה -זה בסדר?
מבחינת משקל מתפתח בסדר ובין האחוזון ה-50% ל-70%.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
קרן14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מוצקים
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010עפ"י מה שאת מתארת ההתפתחות המוטורית של בנך מתעכבת . יתכן מאוד שיש לכך גם קשר לסירובו לאכול מוצקים (אכילת מוצקים גם היא שלב בהתפתחות וקשורה לבשלות ומוכנות לאכילה) . אני מציעה לך לא להלחץ בפרט לאור העובדה שאת מציינת שמבחינת אחוזוני המשקל הוא מתפתח בסדר. תמשיכי להציע לו אבל אל תלחצי עליו יותר מדי (אין צורך לשחק איתו כדי שיאכל) כשהוא יהיה בשל לאכילה וירצה הוא יאכל. כמובן, שיתכן שיש קשר לצמיחת השיניים הדבר גורם לרגישות מוגברת בחניכיים ועצם פעולת הלעיסה מגרה זאת יותר.
בקשר לאכילה בשכיבה - מומלץ להרגיל אותו לאכול בישיבה או לפחות בישיבה חלקית (במידה ואינו מתיישב באופן עצמאי) ולא בשכיבה. יתכן ובגלל טונוס שרירים חלש קשה לו יותר הישיבה ולכן הוא מעדיף לאכול בשכיבה. ובמקרה זה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הפזיוטרפיסטית ולראות מה היא ממליצה לעשות בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)