מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן שנה ושבועייםחגית14/09/2010
שלום.
בני בן שנה ושבועיים, יונק מיום לידתו ועד היום מקבל הנקה בבוקר, הנקה אחה"צ והנקה בלילה לפני השינה.
מגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של מוצקים ולא הייתה התנגדות. מגיל חצי שנה כשנשאר עם המטפלת אכל בבוקר דייסה (מבקבוק)או פרות עם כפית ובצהריים מרק טחון שמורכב מבשר וירקות מגוונים. את שתי הארוחות האלו עם המטפלת הוא אכל לרוב ברצון. בערב תמיד אוכל שטוז או דניאלה. יש לציין שתמיד הביע התעניינות באוכל שעל השולחן בארוחות משפחתיות ותמיד גם טעם מכל מיני מאכלים שנתנו לו.
כיום התחיל ללכת למעון ושם הוא אוכל מנת פירות טחונה ומרק טחון בצהריים ובגלל קשיי הסתגלות בגן הוא לא ממש אוכל כמו שצריך ולכן משלימים לו בדייסה.
אך למרות כל זאת יש לנו איתו כמה בעיות ואני לא יודעת האם להניח לו עם זה או שצריך לעשות משהו:
1. הוא עדיין לא אוכל באופן עצמאי. הוא ממש מבקש שיאכילו אותו. אם נותנים לו חתיכת לחם, ברוב הפעמים הוא פותח את הפה ומקרב את הפה אל פרוסת הלחם כדי שיאכילו אותו (אין לו בעיות מוטוריות) הוא גם לא מושיט יד לכפית ומנסה לאכול בעצמו. לעיתים רחוקות הוא לוקח חתיכת לחם או ביסקוויט ואוכל לבד.
2. גם בקבוק מים או דייסה הוא מסרב להחזיק הוא מצביע לנו על הבקבוק כשהוא רוצה לשתות מים ומבקש שיחזיקו לו את הבקבוק וישקו אותו, לפעמים הוא לוקח לבד את הבקבוק ומכניס לפה אבל לא מרים אותו כדי שייכנסו נוזלים.
3. מסרב לאכול ביצה על כל סוגיה, מסרב לאכול טונה, מסרב למלפפון ולעגבניה (כשהיה תינוק קטן הוא דווקא מאד אהב עגבניה ועכשיו הפסיק לאהוב) הייתה תקופה שהוא היה מוכן לאכול גבינה צהובה עכשיו גם את זה הוא לא רוצה לאכול. לאחרונה התחיל לאכול לחם עם גבינה לבנה.
4. יש פעמים רבות, שאנחנו צריכים לשכנע אותו לאכול בעזרת משחקים וסיפורים שאנחנו מספרים לו (שאני לא אוהבת את זה כלל, אבל לפעמים אין ברירה אם זה מה שעוזר לו לאכול).
האם זה דפוס רגיל לילד בגילו? איך אני מלמדת אותו לאכול ירקות? איך אני מלמדת אותו לאכול לבד באופן עצמאי? איך אני מלמדת אותו להפסיק לאכול אוכל טחון ולהתחיל עם אוכל רגיל?האם זה נקרא הפרעת אכילה של תינוקות?
אשמח לייעוץ ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנה ושבועיים
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010בהקשר לשתי שאלותייך הראשונות ,אכן מומלץ להתחיל להרגיל תינוק לאכילה עצמאית החל מגיל שנה. יש לעודד אותו לכך . במקרה של בקבוק אפשר להביא לו את הבקבוק ולבקש ממנו לאחוז בו (קיימות ידיות מיוחדות שניתן לחבר לבקבוק שמקלות על האחיזה) כך לאט לאט יתרגל ולאחוז בבקבוק לבדו. יש גם קעריות וכפיות מיוחדות לתינוקות שמקלות ועל האכילה ועשויות לעודד אותו לאכילה עצמאית.
בהקשר לשאלתך השלישית שינוי בטעם ובהעדפות מזון מתרחש כל הזמן אצל תינוקות וילדים וזה טבעי ונורמאלי. תמשיכי להציע לו את אותם מזונות שאינו רוצה לאכול, תשלבי אותם בתפריט כל פעם בדרך יצירתית אחרת. כמובן , שלא מומלץ לגרום לו לאכול "בשכנועים" . אם ירצה יאכל. במיוחד, אם מדובר במזון שאינו אוהב דרושות מספר חשיפות כדי שבסוף ינסה ויאכל את אותו מזון. אתם צריכים לשמש לו דוגמא אם יראה אתכם אוכלים מזון מסויים בסוף גם הוא ינסה לאכול אותו . הדבר נוגע גם לירקות.
מעבר מאוכל טחון לאוכל מוצק יותר נעשה בהדרגה. את יכולה לשנות את מרקם המזון ובמקום לטחון את המרק לרסק את הירקות במזלג. את הבשר להגיש לו כקציצה וכד'. כך שהמרקם יהיה גס יותר ולא טחון לגמרי. בשלב זה לא הייתי מגדירה זאת כהפרעת אכילה. במידה ומצב זה ימשך ולא תראי שום מגמת שינויי, הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)