שניצל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שניצל
    אורית
    20/09/2010

צהריים טובים
    אני מתקשה למצוא מאכלים שבתי בת 11 חודשים אוהבת לאחרונה גליתי שהיא אוהבת שניצל

האם לתת שניצל מטוגן פעם עד פעמיים בשבוע נחשב כאוכל לא בריא ואף מזיק ?
    האם יש דרך לתת אותו בצורה בריאה יותר?

בנוסף היא אוהבת מאוד עגבניה האם יש הגבלה בכמות עגביה בגיל זה?

תודה אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שניצל

הוספת תגובה

• שניצל

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

על איזה שניצל מדובר? אם קנוי – לא בריא ומזיק ואין לתת לילדה כלל. אם תוצרת בית – תלוי איך את מכינה אותו. מציעה לך מספר טיפים איך להפוך את השניצל שאת מכינה לבריא יותר:
    - לא להשתמש בציפוי מוכן קנוי אלא להכינו לבד (פירורי לחם, פפריקה, כורכום, עשבי תיבול יבשים, אפשר ואף מומלץ גם שיבולת שועל גרוסה)
    - לא לטגן בהרבה שמן
    - להשתמש בשמן זית או קנולה בלבד
    וגם אני לא ממליצה לתת לה שניצל מטוגן יותר מפעם בשבוע-שבועיים. הינה לך אופציה אחרת – חזה עוף/הודו החתוך לצורה של שניצל למרוח בתבלינים (פפריקה מתוקה, כמון, כורכום...) ולטגן עם מעט שמן זית/קנולה מתחת למכסה. אפשר להוסיף כף של מים למחבת ואז זה יצא כמעט כמו אידוי ואל טיגון, וגם בשר יצא מאוד רך. ילדיי מאוד אוהבים את זה.
    אני לא מכירה הגבלה לכמות עגבניות (במקרה שאין רגישות אליה). אם היא כ"כ אוהבת עגבניות תנצלי את זה וכל פעם תוסיפי לה עוד ירקות טריים (מלפפון מרוסק, אבוקדו, פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק מאוד). כך תלמדי אותו לאכול סלט! כמובן תוסיפי גם שמן זית, אבל ללא מלח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לעגבניה

עדי
    20/09/2010

נתתי לבתי עגבניה מגורדת היא בת 7.5 חודשים היא לא כול כך אהבה רציתי לדעת לנסות שנית או לחכות עוד קצת היה לי כך גם עם האבוקדו היא לא כול כך אהבה לכן לא ניסיתי שנית. חשוב לי לציין שהיא אוכלת ללא בעיה כמעט כול ..ספגטי .פתיתים .אורז תפוח אדמה דלעת קישואים דלורית אפונה עוף חזה קציצות בקר ועוף כנפיים חביתה מידי פעם ופירות אגס בננה תפוח מלון שזיף שנתתי לה לפני כמה ימים חדש אבל ככה ביד לא בטחינה רק שתטעם וגם תחוש אותו חח אבטיח חחח רציתי לדעת אם יש משהו שלא בסדר במה שאני נותת לה והאם לחכות אם יש משהו שהיא לא כול כך אוהבת או לנסות שנית ..???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגבניות ועוד

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

אני תמיד בעד להציע מספר פעמים ורק אז אם זה לא הולך לחכות קצת. אבל מצד שני אם היא הוכלת כמעט כל הדברים יכול להיות שדווקא את עגבניה ואבוקדו היא לא תאהב...
    מה שאת עושה נראה לי ממש בסדר. תוכלי להכניס לתפריט גם ביצים, דגים ולגוון מקור של פחמימות (קינואה, כוסמת, בורגול, שיבולת שועל, גריסי פנינה, קוסקוס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו