לא ניתן לי, אני חוזרת על השאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ניתן לי, אני חוזרת על השאלה
    הילה
    21/09/2010

מתי ניתן לתת אוכל לא טחון אלא חתיכות?
    הבת שלי, בת 9 חודשים, יושבת אבל לא זקוף לגמרי. לא יושבת בלי תמיכה ויש לה רק 2 שיניים תחתונות
    האם אורז לא טחון מסוכן?
    איך אני מוודאת שהיא לא נחנקת? ראיתי שרשום איפהשהוא שניתן כבר לתת לחם, זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התחלה של מזון לא טחון

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

שלום הילה וסליחה על העיכוב. במקרה של בתך אני ממליצה לעשות מעבר הדרגתי ממזון טחון לחתיכות. תוכלי כל פעם לטחון מזון פחות זמן כדי שהמרקם יהיה יותר גושי. חלק מהמאכלים במקום לטחון תתחילי למעוך במזלג (ביצה למשאל). מאכלים רכים כמו בטטה, גזר, קישוא מבושלים, אבוקדו תוכלי כבר להתחיל ולחתוך לקוביות ולראות האם בתך מצליחה למעוך אותן עם הלסתות. כיוון שהיא לא יושבת זקוף תדאגי לתת לה תמיכה בגב ובצדדים וכל הזמן את צריכה להשגיח אליה.
    אורז לא טחון בינתיים לא נראה לי בטיחותי מספיק.
    איך את מוודאת שהיא לא נחנקת? היא ממשיכה לנשום ומתנהגת כרגיל. מאוד חשוב להתחיל ארוחה כאשר ילדה נינוחה ורגועה ולתת לה כל פעם רק חתיכה אחת. כמובן לתחוך חתיכות קטנות מאוד.
    ולהיות עם העיניים רק אליה!!!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו