בקשה עזרה דחופה! האם לתינוק שלי יש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה עזרה דחופה! האם לתינוק שלי יש
    ליאת
    26/09/2010

הי לכולן,

אני כותבת לכן שאני בוכה אחרי יום מאוד קשה שבו ראיתי את התינוק שלי סובל ואני לא יכולה לעזור לו.

התינוק בן חודשיים וחצי. ינק עד חודש וחצי בשילוב תמ"ל ולפני שלושה שבועות עברנו לתמ" ל מלא, אוכל מטרנה.
    הוא אוכל כל שלוש שעות 120 סיסי.
    לפני שבוע זה התחיל בשתי הקאות גדולות.
    רצתי איתו לרופא והרופא אמר שהכל בסדר וייתכן והוא חטף וירוס, אבל לא נראה לו רציני.
    מאז, ההקאות - פליטות מאוד מאוד גדולות, רק גדלות והוא פולט כמעט כל הזמן.
    גם החשק לאוכל ירד וכל פעם אחרי שהיה עושה גרפס באמצע האוכל (תמיד עושים לו גרפס אחרי 60 סיסי) , היה מסרב להמשיך לאכול.
    ובדיוק כמה דקות אחרי שסיים לאכול התחילו הפליטות וכל פעם פליטות גדולות.
    לפני שלושה ימים, אל הפליטות מתלווה גם בכי יללני שכזה ואי נוחות. בהתחלה לא הבנתי למה הוא בוכה, כעבור יום הבנתי כשהוא בוכה , אז הוא כנראה פלט
    והיום כשהוא אכל, כל פעם באמצע הוא התחיל לבכות ולא יכל להמשיך לאכול (ואני התחלתי לבכות איתו). כמובן שאחרי הגרפס, סרב להמשיך לאכול.

בנות, מה יש לו? האם זה רפלוקס?
    איך אפשר לעזור לו?
    אני לא יכולה לראות אותו מתפתל כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקשה עזרה דחופה

נעמי ברזילי-תאני
    26/09/2010

חג שמח,

קראתי את התיאור שלך וקשה לתת אבחנה מדוייקת מה הסיבה לפליטות המרובות ולחוסר הנוחות. האם קצב הגדילה שלו תקין (מבחינת עליה במשקל ובגובה) ? איך היציאות שלו ?
    באופן עקרוני, תינוקות יודעים לווסת את כמות המזון הנדרשת להם. ייתכן ש-60 cc מספיקים לו ובשלב זה אינו זקוק ליותר מזה. אני מציעה שתעכבי אחר המשקל והגובה ואם הוא שומר על אותן עקומות ומתפתח יפה, אין לך סיבה לדאגה. את יכולה לנסות גם סוג תמ"ל אחר (סימילאק, אופטימיל) ולבדוק האם התגובה אליהם טובה יותר. במידה ותופעה זו תימשך תחזרי לרופא הילדים המטפל בו ותבקשי ממנו שיפנה אותך לגסטרואנטרולוג ילדים שימשיך ברור בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו