מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לנו בעיה :(דנה27/09/2010
ביתי בת 7 חודשים ושבוע. ב- 02.09 (כמעט לפני חודש) שקלה 6,380. משקל לידה: 2,910. החל מהחודש הרביעי עלתה רק 300 גרם בכל חודש. ב- 07.10 תהיה לנו עוד שקילה ונראה כמה היא עלתה החודש. נולדה באחוזון 9 ולפני חודש היתה גם באחוזון 9 למרות שבין לבין היו חודשים בהם היתה כבר באחוזון 19.
כל רופא שהייתי אצלו וגם בטיפת חלב לא מודאגים מהמשקל. אומרים שצריך לעכוב אבל בלי לחץ.
הילדה אוכלת 4 פעמים ביום:
07:00 - 200 מ"ל סימילאק + כפית דייסת שיבולת שועל
10:30 - פירות - חצי צנצנת שהתכולה שלה היא 130 מ"ל. ולפעמים אוכלת אפילו פחות. רק כמה כפיות.
11:00 - משלימה את ארוחת הפירות עם סימילאק - לרוב בין 100 מ"ל ל - 140 מ"ל. תלוי בכמות הפירות שאכלה קודם לכן.
14:00/14:30 (תלוי מתי מתעוררת משנת צהריים) - אוכלת מרק. הבעיה שבכל פעם הכמות משתנה. אני משתמשת בצנצנות של גד שהתכולה שלהן היא 180 מ"ל. לפעמים היא יכולה לגמור שלמה כזו ופעמים אוכלת בקושי 1/4.
15:00 - השלמת סימילאק - 50 מ"ל בממוצע.
19:00 - 200 מ"ל סימילאק + כף דייסת שיבולת שועל של מטרנה.
ישנה לילה שלם ולא אוכלת עד 07:00 בבוקר.
האם זה מעט מדי? אני מוסיפה שקדיה, שמן זית, פסטה לאוכל אבל היא אוכלת מעט, כך שאני לא יודעת עד כמה זה מסייע לה לעלות במשקל.
אני מאוד מודאגת למרות שכולם מסביב אומרים לי לא לדאוג.
אני יודעת טוב מאוד שאין דרך לגרום לה לאכול יותר ואני גם לא דוגלת בשיטות שונות ובשכנועים ובטח שלא בשימוש בכוח כדי לגרום לילד להכניס את הכפית לפה. אני כל הזמן יוצאת מנקודת הנחה שאם היא לא פותחת הפה, זה אומר שהיא שבעה.
אני חייבת לציין שמההתחלה היא לא היתה אכלנית גדולה. הפסקתי להניק אחרי שיועצת הנקה ששקלה אותה לפני ואחרי אוכל, נדהמה לגלות שהילדה שלי אכלה בשעתיים של הנקה - 30 מ"ל בגיל חודש וחצי. האם באמת קיים דבר כזה - תינוק שהוא לא אכלן? האם ניתן להסיק מכך על הרגלי האכילה שיהיו לה?
מה אפשר לעשות והאם לפי מה שרשמתי נראה שהיא אוכלת מעט?
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה?
מרינה קוזמנקו28/09/2010שלום דנה! אני מבינה את הדאגות שלך אבל אני מסכימה עם רופא ואחיות של טיפת חלב - אין מה לדאוג. את לא ציינת אבל אני מניחה שילדה התפתחת כראוי. את עושה הכל מה שאת יכולה - ממשיכה להציע, מוסיפה דברים עשירים (אבוקדו, טחינה, שקדייה). יש לי הצעה קטנה אליך - שהילדה תשתתף כמה שיותר בארוחות משפחתיות - זה יכול "לפתוח לה תיאבון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד כמה שאלות..
דנה28/09/20101. האם אני יכולה לתת לה דייסת שיבולת שועל ב - 10:30 עם הפירות? חשבתי לקנות שיבולת שועל עדינה של הרדוף, אך אני לא יודעת איך בדיוק להכין לה את זה..
2. שמתי לב שאם אני מאדה תפוח ואגס כמה דקות ומרסקת היא אוכלת את זה הרבה יותר טוב מאשר הטרי.
האם יש באגס ותפוח מאודים פחות ערכים תזונתיים?
האם זה ישפיע על כך שבעתיד היא לא תסכים לאכול תפוח ואגס טריים בגלל שלא תהיה רגילה למרקם?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה קוזמנקו28/09/20101. את כן יכולה להוסיף דייסה למחית הפירות, אבל תתני משהו אחר כי קוואקר היא אוכלת כבר ב 7 בבוקר. תתני קינואה, אורז, כוסמת.
מתכון לדייסת שיבולת שועל:
מצרכים:
1/2 כוס שיבולת שועל
כוס מים רותחים
1-2 כפות פירות יבשים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (שזיפים, משמשים, תמרים, צימוקים)
כף שקדייה
הכנה:
לשים שיבולת שועל בסיר ולהוסיף מים רותחים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל תוך כדי בחישה 10 דקות, להוסיף פירות יבשים ולבשל עוד כ 5 דקות.
לצנן את הדייסה. להוסיף את השקדייה רק לפני ההגשה (כאשר הדייסה לא חמה מידיי).
2. כמובן שבתפוח או אגס טריים יש יותר ויטמינים (במיוחד ויטמין C), אבל אם היא לא מוכנה בשלב הזה לאכול אותם טריים - עדיף מאודים. במקביל תמשיכי להציע אותם גם טריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, את מקסימה!
דנה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)