מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרקם האוכל לשמונה וחצי חודשיםבטי30/09/2010
שלום,
בני בן שמונה וחצי חודשים אוכל סימילאק ואוכל מוצק.
שאלתי היא בעניין המרקם של האוכל המוצק.
אני טוחנת את המוצקים עד למרקם דייסתי חלק סמיך (כמו גרבר). הייתי רוצה לעלות שלב... אך איני יודעת כיצד להתחיל, מה לעשות, והאמת קצת חוששת....
כולם אומרים צריך לנסות... אבל קשה לי אם אמירה זאת ואיני יודעת כיצד לעשות זאת
לדוגמה: האם אפשר לתת אצבעות מטרנה כמו שהן? חתיכות של בטטה קטנות? חתיכות של לחם? האם בהכנת המרק כדאי למעוך במזלג את הירקות ואת העוף והאורז לטחון במעבד ולאחד בין השניים?
מידע נוסף: הוא טרם יושב, אוכל יפה וסקרן בעניין זה.
אשמח לטיפים ועצות נוספות בעניין זה ודגש על השלבים המומלצים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק
מרינה קוזמנקו30/09/2010בטי היקרה! אני רואה שאת מכירה טוב מאוד מה צריך לעשות אך חוששת משום מה.
תתחילי בלטחון את המזון אבל פחות זמן, שעדיין יישארו גושים קטנים, אחר כך תתחילי למעוך. במקביל תציעי לבנך "אוכל אצבעות" - חתיכות קטנות של בטטה, גזר, בצל, קישוא או תפו"א מבושלים, חתיכות קטנות של בננה (אני לא בעד אוכל מתועש, כמו אצבעות מטרנה וכו'). תנצלי את סקרנותו ותציעי לו כמה שיותר דברים חדשים - ככה תמנעי מבעיות בעתיד עם סירוב לטעום דברים חדשים.
הכנת מרק בשלב זה - כמו שאת אומרת, ירקות למעוך ובשר לטחון עם אורז. אפרופו, ניתן להכניס למרק גם את שאר הדגנים ולא רק אורז (קינואה, גריסי פנינה, כוסמת וכו').
בנך טרם יושב, אבל אני מניחה שאת לא מאכילה אותו בשכיבה! לכן לא רואה בעיה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרינה אבל לא הבנתי משהו...
בטי30/09/2010תודה על ההתייחסות, אך דבר אחד לא היה ברור לי
התכוונת שבשלב זה אפשרי למעוך במזלג את הירקות ולטחון את האורז והעוף בנפרד ולערבב ביניהם או שהתכוונת שקודם לכן לטחון את הכל (ירקות, פחמימה/קיטניה ועוף) פחות זמן במעבד עד ללמרקם גושי יותר.
שאלה נוספת על אלו עוד מאכלים/טעמים נוספים את ממליצה בשלב זה. לדוגמה לארוחה שלישית (בין 17:00-18:00)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה, מחכה לתשובה
בטי01/10/2010תודה על ההתייחסות, אך דבר אחד לא היה ברור לי
התכוונת שבשלב זה אפשרי למעוך במזלג את הירקות ולטחון את האורז והעוף בנפרד ולערבב ביניהם או שהתכוונת שקודם לכן לטחון את הכל (ירקות, פחמימה/קיטניה ועוף) פחות זמן במעבד עד ללמרקם גושי יותר.
שאלה נוספת על אלו עוד מאכלים/טעמים נוספים את ממליצה בשלב זה. לדוגמה לארוחה שלישית (בין 17:00-18:00)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטי
מרינה קוזמנקו01/10/2010שלום בטי!
אני מעדיפה להתחיל בלטחון פחות זמן בבלנדר, אבל אם בלנדר חזק מידי די קשה לתפוס את הרגע המתאים ולעצור. במקרים כאלו בהחלט אפשר למעוך עם המזלג. אין פה כללים ברורים. יכול להיות שילדך ישר יסכים למזונות מעוכים במזלג, אין לדעת.
בגיל 8.5 חודשים מותר לתת - כל פירות וירקות (אם אין אליהם אלרגיה כמובן), קטניות (שעועית לבנה, אדומה, מנומרת, שעועית מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס מבושלים), טחינה (עדיף משומשום מלא), ביצה, בשר, דג, דגנים (אורז, קינואה, בורגול, קוסקוס, גריסי פנינה, כוסמת, שיבולת שועל), שקדייה.
מגיל 9 חודשים תוכלי להוסיף יוגורט (עדיף ביו ולא ממותק), גיל, לבן.
לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת על אורחה שלישית בין 5 ל 6 בצהריים כי לא יודעת מה סדר הארוחות התפריט במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)