יותר מדי אוכל בגיל חצי שנה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יותר מדי אוכל בגיל חצי שנה?
    ליאן
    30/09/2010

שלום,

ביתי בת חצי שנה ונכנסה למשפחתון בתחילת ספטמבר.
    לפני המשפחתון הייתה אוכלת כ4 וחצי ארוחות ביום: 7:00 180 תמ"ל, 11:00 פירות + השלמת תמ"ל לפי הצורך, 15:00 מרק + השלמת תמ"ל לפי הצורך 19:00 דייסת מטרנה + השלמת תמ"ל לפי הצורך ולפני השינה עוד 60-120 תמ"ל.

מאז הכניסה למשפחתון ארוחות הבוקר והערב (בבית) נשארו אותו הדבר אבל במשפחתון אמרו לי שמאכילים אותה פירות בסביבות 10:00-11:00, מרק בסביבות 12:00-13:00 ואז ב 14:00 עוד תמ"ל לפני שהיא ישנה צהריים. רק כשהגעתי הבייתה קלטתי שמדובר ב3 ארוחות על פני שלוש-ארבע שעות!
    היא גם ככה שמנמנה למדי ואוהבת לאכול ונשמע לי שאולי זה כמויות אוכל מוגזמות שאיכשהוא מקילות על המטפלות במשפחתון את החיים אבל חסרות היגיון עבור הילדה... חשוב לציין שכשהיא איתי בבית ימים שלמים (חגים) היא ממש לא אוכלת כל כך הרבה וגם לא עושה רושם שהיא צריכה.... היא אוכלת ב 7:00 180 תמ"ל, בסביבות 11:00 כ 250 פירות (גומרת הכל בשמחה רבה), בסביבות 15:00 250 מרק (אם לא אוכלת עד הסוף משלימה לה עם בקבוק). מבחינת כמויות של ארוחות המוצקים אני והמשפחתון נותנים בערך אותו דבר...

מה דעתכן? האם זה באמת הרבה אוכל, או כמו שאמרה המטפלת במשפחתון - הפירות והמרק לא משביעים מספיק אז היא צריכה עוד? (בבית היא נראית לי די שבעה מארוחות יותר מרווחות).

תודה מראש וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארוחות בגן

נורית קליפר
    01/10/2010

לתינוקות בריאים יש מנגנון רעב ושובע מפותח והם בדר"כ לא אוכלים יותר ממה שהם צריכים. עקבי אחר משקלה של בתך, הסבירות הגדולה שתאכל את הכמות שהיא צריכה בשביל לגדול ולהתפתח. אם תישאר בעקביות באותו אחוזון גדילה, אז אין סיבה לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו