צרות צרורות באוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרות צרורות באוכל
    מרב
    01/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת 8.5 חודשים. יונקת.
    בראשית ספטמבר נכנסה למעון ומאד מתקשה להסתגל ועושה דווקא באוכל. היא מסכימה לאכול מעט פירות שהם טוחנים בבוקר ומאז ועד שאני באה כלום..לא מרק ולא תחליף חלב וגם לא אוכל קצת יותר מוצק מכיתת הבוגרים יותר..והכי גרוע, גם לא שותה מים.
    כשאני באה לקחת אותה היא רוצה כל הזמן לינוק, ברמה של כל חצי שעה..מטורף.
    אני מפחדת שהיא לא תתיבש במעון כי היא לא אוכלת ולא שותה. יש עיצה איך פותרים את הבעיה?
    האמת היא שגם בבית היא מסכימה לאכול רק פירות מרוסקים מבחינת אוכל מוצק, אבל לפחות שותה מים ויונקת או לוקחת בקבוק..
    אני אובדת עיצות..איך גורמים לה להסתגל יותר לאוכל מוצק ? אני לא מצליחה לתת לה בשר ועוף וכלום..
    ואיך גורמים לה להסכים לאכול בגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרות צרורות באוכל

הוספת תגובה

• לא אוכלת מוצרקים

מרינה קוזמנקו
    03/10/2010

שלום מרב! המקרה שלך אכן לא פשוט. גם מסגרת חדשה וגם ילדה לא אוכלת מוצקים באופן כללי (גם לפני הגן, כך הבנתי).
    לפי דעתי צריכים להתחיל קודם כל מהבית. מציעה לך להמשיך עם ההנקה ובמקום מקמוק בבית לנתחיל ולתת לה אוכל טחון, אבל רק מכפית או מכוס. תתחילי לגמול אותה מבקבוק (כיוון שיש לך את ההנקה). בינתיים תשימי בצד את הפירות הטחונים ובמקומם תתני לה ירקות טחונים באותו מרקם כמו שהיו הפירות. תתחילי מגזר, בטטה שהם יותר מזכירים את הפירות בטעמם. תוכלי להוסיף לירקות גם שקדייה (גם מתוק כמו פירות וגם מזין מאוד).
    תנסי לתת לה ירקות מבושלים החתוכים לקוביות קטנות - אוכל אצבעות - כדי לעניין אותה.
    מקווה שהיא תסתגל כמה שיותר מהר בגן. צריך לתת לזה זמן.
    תעדכני אותנו בהמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו