מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב פרהdk04/10/2010
שלום,
בתי בת כמעט שנה, יונקת בערב לפני השינה ובבוקר כשקמה. במשך היום אוכלת פירות+דייסה (200 מ"ל), בשר ופחמימה בצהריים, מעדן גבינה אחה"צ וארוחת ערב "ישראלית" שכוללת גבנ"צ, גבינת שמנת לחם ביצה וירקות.
היא לא מסכימה לאכול תמ"ל בכלל.
היא תינוקות די רזה, אחוזון 25.
אני רוצה לגמול אותה מהנקה אך לא יודעת במה להחליף את 2 הארוחות הללו. אני מודאגת שהתזונה שלה לא מספקת, בעיקר בהיבט של ויטמינים ומינרלים וכמובן קלוריות ואנרגיה. ולכן מאוד מפריע לי שלא "משלימה" את הארוחות באמצעות תמ"ל.
האם כדאי לנסות חלב פרה בבקבוק? ולהוסיף לזה דייסה כלשהי?
אם יש לכן הצעות נוספות אשמח לשמוע.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב פרה - תגובה
מרינה קוזמנקו05/10/20101. כדי להוסיף לה ויטמינים ומינרלים תוכלי להוסיף לה ירקות גם בצהריים. במקום מעדן אחה"צ תתני לה יוגורט עם פירות/תמר/אגוזים טחונים. לדייסה אפשר להוסיף שקדייה להעשרה. לארוחת ערב תוסיפי טחינה/חומוס ביתי. בכלל אני לא רואה קטניות בתפריט וזה מקור טוב למינרלים רבים.
2. אני לא חסידה של חלב ניגר ובמיוחד חלב פרה. אם כבר, אז חלב עזים. האם ניסית תמ"ל יחד עם דייסה? יכול להיות שיחב עם דייסה היא לא תסרב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה לגבי חלב פרה
dk05/10/2010קודם כל תודה רבה על התשובה.
תמ"ל+דייסה לא הלך. ניסיתי המון פעמים. היא רק מריחה את זה ומעיפה את הבקבוק...
במה חלב עזים עדיף על חלב פרה?
איזה קטניות מותר ומומלץ לתת? והאם אפונה ירוקה (סנפרוסט) היא קטניה?
מותר לתת דגן קינואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה לגבי חלב פרה - תגובה
מרינה קוזמנקו05/10/20101. בגילה את בהחלט יכולה לתת לה דייסה לא מבקבוק אלא מכפית. זה בלי שום קשר לחלב או תמ"ל.
2. חלב עזים יותר מתאים לבני אדם מאשר חלב פרה בגלל ההרכב שלו. אבל גם - בלי הגזמה בכמויות.
3. קטניות - ניתן לתת כבר כל הקטניות. תתחילי ביותר קלים לעיכול (שעועית מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס מבושלים) ותתקדמי לכל השאר. כאשר את מוסיפה משהו חדש - תשימי לב האם אין תגובות אלרגיות
4. אפונת גינה של סנפרוסט - אני מתייחסת לזה יותר כלירקות ופחות כלקטנייה
5. קינואה - מותר ואף מומלץ ביותר. היא מאוד עשירה, קלה לעיכול ומהווה חלבון כמעט מלא. וחוץ מזה - מאוד טעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)