מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחם קל לתאומים בני שנהelinor10/10/2010
שלום, רציתי לשאול האם מותר לתת לחם קל לתאומים (בן+בת) בני שנה כתוספת ללחם דגנים/שיפון ?
אומנם אין להם חלילה בעיות השמנה (הם שוקלים כ 10-10.5 ק"ג כ"א) אך עד גיל שנה הם גדלו איתי בביתי ובגיל שנה הכנסתי אותם לגן ונראה לי שהם עלו מהר- בתקופה קצרה.
אני מנסה כמה שיותר להקנות להם הרגליי אכילה נכונים כבר מההתחלה, וממעיטה לתת מתוקים (שקית במבה קטנה אני מחלקת לשניהם, ואני מרשה עוד כ 2 ביסקוויטים קטנים לכל ילד. מעבר לכך- איני מרשה מעדנים/ שוקולדים / חטיפים אחרים).
ידוע לי כי חשוב וצריך לתת לילדים לחם דגנים/ שיפון וידועה לי חשיבות הסרוטונין בלחם,ולכן שאני שואלת- האם זה בסדר שבגן הם יאכלו לחם שיפון/ דגנים ובבית הם יאכלו ארוחות שכוללות לחם קל?
אודה לתשובתכם,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל לתאומים בני שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו10/10/2010אני לא ממליצה על לחם קל לילדים.
תבדקי מה הם אוכלים בגן והאם באמת הם הגבירו את קצב הגדילה שלהם. את עושה נכון שמקנה לילדים הרגלים בריאים, תמשיכי כך! אבל במבה וביסקוויטים הם לא ממש הכרחיים לילדים. תתחילי בזה שתורידי אותם ולא את לחם השיפון הבריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל- מזיק?
elinor11/10/2010תודה על תגובתך המהירה- אם כי אני רוצה לחדד את שאלתי:
ידוע לי כי לחם קל אינו תורם לבריאות כמו לחם שיפון / דגנים, אך האם הוא מזיק להתפתחות?
ברצוני לציין גם כי אני נותנת לילדיי חצי פרוסת לחם קל בערב לכל ילד- יחד עם תוספת כלשהי.
אני גם לא בעד כ"כ לתת לילדיי חצי שקית במבה ו 2 ביסווטיקים (לעיתים רק חצי שקית במבה), אך אלו משמשים כחטיף כשהם חוזרים מהגן- עד לארוחת ערב. (בגן הם אוכלים ארוחת בוקר, פרי, ארוחת צהריים, וכריך- כך שאני לא רואה צורך לתת להם 2 ארוחות ערב, אלא חטיף וארוחת ערב אחת).
אשמח לתגובתך
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל- מזיק? - תגובה
מרינה קוזמנקו11/10/2010אלינור ירקה! מי אמר שחטיף זה חייבת להיות במבה או ביסקוויט?!! פירות, פירות יבשים (תמרים, משמשים) יכולים להיות חטיפים נהדרים. גם ביו יוגורט בתוספת פירות טריים מתאים להיות טחיף. זה דבר ראשון לא קשור לנושא של הלחם.
אי אפשר להגיד שלחם קל מזיק להתפתחת של ילד! אבל עדיין לחם עשיר יותר כמו לחם שיפון או לחם דגנים הוא עדיף מכיוון שקודם כל הוא לא מלא בכל מיני חומרים כמו לחם קל (את יכולה בעצמך להשוות רכבים של שני סוגי הלחמים). וגם לחם קל לא משביע כמו לחם מלא אמיתי ולכן אוכלים אותו יותר (גם קטנים וגם מבוגרים).
מקווה שהצלחתי להעביר אליך את הדעה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)