שאלות לגבי מרק לתינוק בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי מרק לתינוק בן 5 חודשים
    מיטל
    12/10/2010

שלום רב, התחלתי לנכין לבני מרק ועלו לי כמה שאלות
    1. מה התרכובת שהכי מומלצת לשים במרק , כולל ירקות שורש
    2. האם ניתן להקפיא לדעתך בכוסות פלסטיק?
    3. מה הכמות המומלצת בגיל 5 חודש (בכפות או כפיות) על מנת שאוכל לדעת כמה להקפיא בכל כוס
    4. האם רק בגיל חצי שנה אני עוברת ממש למנת ארוחה של מרק? ואז מה הכמות הנדרשת להקפאה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי מרק לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    12/10/2010

1. את יכולה לשלב במרק את כל סוגי הירקות ובכלל זה ירקות שורש. בנוסף, את יכולה להוסיף דגנים (אורז, קינואה, דוחן, גריסים) וקטניות מסוגים שונים.
    2. בנוגע לכלי הקפאה עדיף להקפיא בצנצנות זכוכית קטנות במידה ויש לך (זכוכית היא החומר הכי ניטראלי) אם אין לך קיימות קופסאות פלסטיק המיועדות להקפאה.
    3. בגיל זה התינוק אינו ניזון מארוחה מרק מלאה אני מציעה שתחלקי את המרק לכמות של 100-120 cc וכך תוכלי להפשיר כמויות קטנות . תתני לו לאכול בכפית בהתאם למידת הנכונות שהוא מגלה. אם את רואה שהוא אוכל תאפשרי לו .
    בהמשך כשהכמויות תגדלנה תוכלי להקפיא כמות גדולה יותר בסביבות 180cc (הכמות משתנה מתינוק לתינוק . תעקבי ותראי בעצמך מה היא הכמות אותה הוא מסיים וכך תדעי איזו כמות להקפיא).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה הכמות לגיל חצי שנה?

מיטל
    20/10/2010

ראשית תודה על התשובה,
    אך בגיל 1/2 שנה מה צריכה להיות כמות טובה של ארוחה של מרק
    אני רוצה לדעת כי אני צריכה להכין לו והוא יהיה בן חצי שנה ואני מקפיאה.
    קשה לי הכמויות הדרושות בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה הכמות לגיל חצי שנה? - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

כפי שציינתי הדבר משתנה מתינוק לתינוק וגם עשוי להשתנות מארוחה לארוחה, שכן התאבון אינו מדע מדוייק. אני מניחה שכ- 180 cc עשויים להספיק. באותו יום שאת מכינה את המרק את נותנת לו מנת מרק תמדדי בכוס את הכמות שאת מגישה לו וכך תוכלי לדעת כמה מתוכה הוא אוכל ובהתאם לכמות זו תחלקי את המנות לצורך הקפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו