תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול
    נטלי
    14/10/2010

שוב שאלה בנושא של סירוב בזמן הארוחות.בתי כעת בת 9 חודשים ובזמנו לפני חודש וחצי הייתה לה דלקת בשתן.מאז חזרה לאכול,אך אכלנית גדולה כנראה שלא תהיה אף פעם(:. נראה לי די מוזר שהיא ישנה לילה שלם(10-12 שעות)וקמה בבוקר בלי תאבון. כבר כמה ימים לא מעוניינת בבקבוק של בוקר.במשך היום אוכלת מנות קטנות של פירות ובשר עם ירקות(אני קוראת לזה טעימות),יוגורט עם נבט חיטה(אגב,זה הדבר היחידי שלרוב היא אוכלת אותו ברצון).ובערב בקבוק פורמולה(זה יכול להיות120 מ"ל ולפעמים 210מ"ל).אני חושפת אותה לטעמים ולצבעים,מגישה לה למשל קוסקוס ביתי עם מרק,קציצות הודו עם ירקות,עוף עם ירקות,קטניות ודגנים,דייסת קוואקר עם פירות יבשים,אבוקדו,ביצה,גבינה לבנה,אוכל אצבעות מגוון.לילדה יש רצון לאכול לבד(היא אפילו מחזיקה יפה את הכפית ומנסה לאכול לבד),מאכילה את עצמה עם ידיים ומסתקרנת לגבי אוכל שמגישים לה.בשורה תחתונה לא אוכלת מנות שלמות, אלה רק טועמת ,עדין אין לה שיניים(אולי זאת הסיבה שמהר מאוד היא מאבדת סבלנות).כאשר נותנים לה את הבקבוק היא גם לא רוצה אותו.יחד עם זאת לפעמים היא כן אוכלת רגיל,אך לאחרונה ברב המקרים היא ממש לא אוכלת.אני בודקת לה כל יום את החניכיים ולא רואה שום נפיחות,כך שזה לא שיניים.מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

לא ציינת האם לפני הדלקת בשלפוחית השתן היה לה תאבון גדול יותר ?.
    בכל מקרה, אני מציעה לך לא להילחץ במידה ובתך מתפתחת היטב מבחינת משקל וגובה וממשיכה לשמור על אותן עקומות, אין לך מה לדאוג.
    תינוקות יודעים לווסת את כמות המזון לה הם זקוקים כך שהיא אוכלת את הכמות אותה היא צריכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול

נטלי
    15/10/2010

ראשית המון תודה על התשובה,בכל מקרה היא מאוד מרגיעה.לפני דלקת בשתן היא גם לא הייתה אכלנית במיוחד,אבל לפחות הייתה שותה את החלב אם בזמנו(עד גיל 7 חודשים)וגם פורמולה .היום היא בכלל לא מעוניינת בחלב,בקושי שותה 2(לפעמים 3 בקבוקים כשלא אוכלת טוב את המוצקים). לא רוצה לאכול דייסות גם ובכלל עושה טובה ששותה מבקבוק.עושה רושם שהיא מאוד מעוניינת לטעום מכל דבר אך בגלל שאין לה עוד שיניים לא מצליחה.היא גם לא מוכנה שיאכילו אותה,רוצה לאכול לבד.מצד אחד זה נחמד שהיא רוצה את העצמאות,מצד שני זה מתסכל אותה והיא גם מאבדת סבלנות כהיא עדיין רעבה.היא כאילו קפצה שלב.היא נמצאת באחוזון 50-75.נראת בסדר גמור,אך למשל לדוגמה מסוגלת לקום בבוקר ולא לאכול כלום.זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא תינוקת בת 9 חודשים מסרבת

נטלי
    17/10/2010

ראשית המון תודה על התשובה,בכל מקרה היא מאוד מרגיעה.לפני דלקת בשתן היא גם לא הייתה אכלנית במיוחד,אבל לפחות הייתה שותה את החלב אם בזמנו(עד גיל 7 חודשים)וגם פורמולה .היום היא בכלל לא מעוניינת בחלב,בקושי שותה 2(לפעמים 3 בקבוקים כשלא אוכלת טוב את המוצקים). לא רוצה לאכול דייסות גם ובכלל עושה טובה ששותה מבקבוק.עושה רושם שהיא מאוד מעוניינת לטעום מכל דבר אך בגלל שאין לה עוד שיניים לא מצליחה.היא גם לא מוכנה שיאכילו אותה,רוצה לאכול לבד.מצד אחד זה נחמד שהיא רוצה את העצמאות,מצד שני זה מתסכל אותה והיא גם מאבדת סבלנות כהיא עדיין רעבה.היא כאילו קפצה שלב.היא נמצאת באחוזון 50-75.נראת בסדר גמור,אך למשל לדוגמה מסוגלת לקום בבוקר ולא לאכול כלום.זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו