פתאום לא אוכלת מוצקים....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתאום לא אוכלת מוצקים....
    ג'סיקה
    14/10/2010

ביתי בת 11 חודשים
    אכלה כ"כ יפה עד לפני כחודש....
    מקושקשת אוכלת בקושי רבע, כאשר הייתה אוכלת חצי בלי בעיה ולפעמים מקושקשת שלמה
    מסרבת לאכול את הירקות עם הבשר, כאשר עד לא מזמן אכלה יפה, אפילו אכלה קציצה כפי שהיא
    חשבתי שהמרקם מפריע לה, אז התחלתי לטחון שוב את האוכל, באמת זה עבד כמה ימים והתחילה לאכול יפה את המרק
    אך שוב היא לא מעוניינת לאכול...
    אני מנסה לא לעשות מזה עניין, מורידה אותה מהכסא עד לארוחה הבאה, היא גם לא בוכה שהיא רעבה... ואני לא משלימה לה עם בקבוק
    הבעייה היא שהיא ירדה באחוזונים, מ43 בשיא ל-5 עכשיו (נולדה אחוזון 8)

הייתי אצל הרופאה, היא אומרת שזה לא מדאיג אותה ושאמשיך להציע לה אוכל מוצק
    יוצאות לו שיניים 4 במקביל - האם זה יכול לגרום לה לחוסר תיאבון?
    זה לא שהאוכל לא טעים לה, כי היא לא פותחת בכלל את הפה, אני פשוט שמה לה קצת על השפתיים כדי שתטעם, ואח"כ היא פותחת את הפה, אבל אוכלת ממש מעט

מה יכולה להיות הבעיה
    דברים שהיא אוכלת בלי בעיה: יוגורט לבן, פירות מרוסקים,
    אוהבת להחזיק ביד לחם עם ממרח כלשהו בטיול בעגלה

אשמח לתגובות
    תודה
    ג'סיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתאום לא אוכלת מוצקים....

הוספת תגובה

• פתאום לא אוכלת מוצקים.... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

יתכן מאוד שיש קשר לכך שצומחות לה עכשיו שיניים. הדבר גורם לרגישות גבוהה ולפעמים אף לכאב בחניכיים וייתכן שבגלל סיבה זו אין לה תאבון. תמשיכי להציע לה מזון מוצק אך תקפידי שהמרקם יהיה רך ללעיסה. את יכולה להעשיראת התפריט שלה בממרח שקדים (ללא סוכר) אבוקדו או טחינה.
    במידה והיא ניזונה מתמ"ל את יכולה להוסיף לתמ"ל דייסה (קיימות דייסות אינסטנט אותן ניתן להוסיף לתמ"ל). אני מניחה שברגע שהשיניים יצמחו התאבון יחזור לקדמותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו