מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט -כמעט בן 7 חודשיםמאיה16/10/2010
שלום,
רציתי לברר האם התפריט של התינוק שלי בסדר:
7 בבוקר הנקה
9 פירות עם כפית שקדיה כמות של תפוח וחצי בננה בערך, או אגס, אבוקדו וכדומה, כמות בערך 100 גרם.
11 הנקה לפני השינה
13 מרק ירקות טחון עם הודו כמות בערך 120 (בצנצנת גרבר קטן) אני מוסיפה קצת קינואה, לעיתים אורז, ספגטי נקודות של מטרנה. (ממש מעט בערך כף)
15 הנקה לפי השינה
7 הנקה
בטיפת חלב אמרו לי שהכמות צריכה להיות לפחות 190 גרם, אבל הוא לא רוצה יותר ממה שאני מביאה לו, האם צריך להוריד את ההנקה ולהוסיף מזון נוסף, כמו לחם עם אבוקדו? מתי מוסיפים מזון נוסף, האם כדאי יותר להישאר כמה שיותר עם ההנקה ולא להציע לו עוד מזונות מוצקים מלבד 2 ארוחות??? בכלל כמה צריך תינוק לאכול בגיל 7 חודשים? הוא בסדר גמור במשקל. אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט -כמעט בן 7 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/2010ילד בגיל 7 חודשים אמור לאכול (חוץ מהנקה):
2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים (לפני שמדללים אותם), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות.
כמות ההנקה או תמ"ל – 4 ארוחות.
1. לא מומלץ להוריד הנקה בכלל!
2. כן תוסיפי מזונות חדשים (דגנים, קטניות, ביצה, דגים, ירקות ופירות שעוד לא ניסיתם). ותגווני גם צירופים של מזונות שכבר בתפריט, לא כל פעם אותו מרק אלא ירקות שונים.
3. בינתיים 2 ארוחות שיש לו זה בסדר, לא צריך להוסיף עוד ארוחה על חשבון ההנקה. אם את רוצה ניתן לתת לו ארוחות ביניים קטנות (1-2 כפות של ירק או פרי). זו גם תהיה דרך טובה להכניס מזונות חדשים.
4. תדאגי שילד תכיר טעמים של מזונות בודדים, ז"א לא תמיד טוב לערבב מספר טעמים או מזונות. ילד צריך ללמוד ולאהוב גם טעם של ירק/פרי עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בן 7 חודשים
מאיה18/10/2010תודה מרינה על התשובה
שאלה נוספת, מה זאת אומרת דגנים לפני שמדללים אותם?
אם הילד מראה נכונות לאוכל רגיל, תבשיל של מבוגרים, האם כדאי לתת לו במקום מרק טחון? חתיכות קטנות של האוכל מעוך? מאחר וזה מבושל עם תבלינים וכדומה, אני קצת חוששת, אבל הוא ממש רוצה שאני אתן לו חתיכות קטנות עם היד שלי לפה שלו.
האם אפשר ארוחה כזאת במקום טחון? ומאיזה מזונות צריך להיזהר בגיל הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בן 7 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/20101. כאשר מבשלים דייסה עד לקבלת מרקם סמיך מאוד ולא מיימי ואז צריך לדלל, אחרת לתינוק יהיה קשה לבלוע את הדייסה. אז הכוונה - למדוד כמות של דייסה לפני הדילול (מקווה שהייהי ברורה)
2. אם ילד מוכן לעבור למזון פחות טחון אני לא רואה סיבה למנוע זאת ממנו. אבל לתת לו בהדרגה - קודם מזון מעוך ורק אחרי שתראי שהוא מסתדר תתני חתיכות קטנטנות. והכול תחת השגחה מלאה!!
3. כן ניתן לתת לו "אוכל של גדולים" אפילו שיש שם תבלינים (רק לא פפריקה חריפה או משהו דומה!). רק צריך לשמור שתבשלים הללו יהיו ללא חומרים מזיקים לתינוק הרך, כמו מרגרינה, הרבה מלח (עדיף בכלל בלי מלח כמובן), מיונז וכד'
4. בגיל שלו עוד לא נותנים חלב ומוצריו ודבש. וכמובן אם יש מרכיבים בתבשילים שהוא עוד לא טעם - קודם תעשי בדיקה של יומיים ותתני רק המזון החדש לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)