ילדה בת שנה שלא אוכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה שלא אוכלת
    אור
    19/10/2010

שלום לכן,

יש לי ילדה כבת שנה וחודש;
    בגיל חצי שנה עד עשרה חודשים לא אכלה בכלל פירות ולא היתה כלל עיקבית בעניין המרק.
    לאחר מיכן התחלנו להציע את כל סוגי המזון;
    הילדה מגלה עניין לכמה ביסים ולאחר מיכן משחקת עם האוכל, מוציאה מהפה וזורקת על הרצפה.
    באופן עקרוני מקבלת סימלק 180 בבוקר עם היקיצה בשעה 09:30 (אני לא עובדת)
    בצהריים בשעה 13:00 עוד 180 (אם לא אוכלת את האוכל המוצק).
    אחה"צ אני מציעה מעדן או פרי (לפעמים משתפת פעולה)
    ולקראת והלילה אני מציעה בדר"כ חביתה עם גבינה...+ בקבוק בלילה.
    בימים שאני "מצליחה" לדחות את בקבוקי החלב, יוצא שהילדה מנשנשת כל הזמן ואני כמובן עסוקה במרדף אחריה שחלילה לא תבקש בקבוק.
    לאחרונה בקרנו בטיפת חלב, והיות שמשקל הילדה תקין, האחות ציינה כי היא אוכלת ולא היתה מעלה במשקל ללולא היתה אוכלת כי כמיויות החלב לא מספיקות על מנת שתעלה במקשל בצורה תקינה (משקלה 10 ק"ג).
    היא ציינה שעלי להמשיך להציע אוכל על פי סדר יום ואם הילדה לא מוכנה אז לא להכריח, להורידה מהשולחן ולדלג לארוחה הבאה - לאחרונה אימצתי את הגישה.
    אני מודה כי הילדה רואה שאני עושה עניין מהאוכל בעיקר שאני רואה את כל האוכל על הרצפה.
    חשבנו שיש לה בעיה עם מרקמים של אוכל , אבל כיום אני שוללת את זה.
    מה עושים??? איך מתחילים לסדר את זה.
    תודה,
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה שלא אוכלת

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שלא אוכלת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

קודם כל - סדר יום קבוע וסדר ארוחות קבוע! ואם ילדה לא רוצה לאכול בזמן הארוחה להניח לה ולא להציע לה שום דבר עד לארוחה הבאה, ולא לתת בקבוק מחשש שלא אכלה! אם היא לא אכלה זה אומר שהיא לא רעבה כרגע! לתת לה לאכול רק כאשר היא רעבה ולא לרדוף אחריה עם האוכל!!! היא צריכה ללמוד לזהות כאשר היא רעבה וכאשר היא שבעה.
    לא לתת נשנושים בין הארוחות. לאכול רק בכיסא שלה ילד השולחן. ולא לעשות עיניין מאוכל. וכמובן - המון סבלנות ואהבה, אבל תוך שמירה על הגבולות של סדר יום קבוע.
    אור! מאוד אשמח לקבל עדכונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו