למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי?
    elinor
    20/10/2010

שלום רב,
    יש לי תאומים בני שנה (בן+בת) ששוקלים היטב (9.800 ו- 9.100) ובהתאם לגובה75.6 ו- 76.5).
    ילדיי מתעוררים סביבות 6-6.5 בבוקר, שותים מים וואוכלים ארוחת בוקר טובה סביבות 8 בבוקר (חצי פרוסת לחם שיפון, מעט קוטג/ גבינת סקי/ חביתה/טחינה חתיכת מלפפון ועגבניה). לאחר מכן אוכלים ארוחת צהריים (בורגול/ קוסקוס/ מגדרה... עם מרק כלשהו ותוספת כגון קציצת דגים/ עוף/ קציצות). לאחר מכן אוכלים פרי כלשהו ולקראת 14.00 אוכלים כריך עם טחינה/ חומוס/ ממרח תמרים.
    כשהם מגיעים לבית מהגן הם אוכלים פרי כלשהו / חצי שקית במבה (לעיתים נדירות אני מפנקת אותם בחטיף). לקראת הערב הם אוכלים ארוחת ערב טובה כגון: חביתה עם עגבניה/ גיל עם פרוסת לחם 1/ קוטג'/ ירקות מאודים עם תפו"א/ פשטידת גבינה. כל זה מספיק להם עד יום למחרת בשעה 5-6 בבוקר.
    אני רוצה לציין כי אם הם מתעוררים בשעה 5-6 בבוקר ודורשים בקבוק- אני נותנת להם, אך אם לא רוצים- אלא מתעוררים כי הגיע הזמן לקום- אנחנו נותנים להם מים עד ארוחת הבוקר.
    בטיפת חלב אמרו לי לא לוותר על בקבוק ויש לתת להם פעמיים ביום. אני שואלת- בשביל מה זה טוב? הם אוכלים פירות וירקות, לא חסר להם סידן/ או ויטמינים (לפי ספירת דם שעשיתי להם)- למה צריך לתת להם בקבוק? זה לא סתם מנפח אותם או סתם לתת קלוריות מיותרות??
    אם עדיין צריך לתת בקבוק- עד איזה גיל?
    אשמח לתשובתכם
    אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי? - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

אם ילדייך מתפתחים היטב ושומרים על אותה עקומת גדילה . וכפי שאת מתארת הם אוכלים תפריט בריא ומאוזן, ההמלצה מגיל שנה להוריד בהדרגה את תוספת התמ"ל.
    בעיקרון מומלץ לתת להם ארוחת בוקר תוך שעה מרגע שהתעוררו. במידה והם לא מבקשים בקבוק את יכולה לוותר עליו. ובמקומו להציע להם בבוקר בקבוק עם מים ולהוסיף לבקבוק כפית של שקדיה / ממרח שקדים כך תעשירי אותם בסידן, בויטמינים ומינרלים. בעקרון, מגיל שנה את יכולה להוסיף כבר חלב (עיזים/פרה) לתפריט שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה אבל בכל זאת...

elinor
    20/10/2010

אני עדיין חשה לא בטוחה לוותר על הבקבוק.
    בטיפת חלב אמרו שהתמ"ל מועשר בכל מיני מינרלים וסידן, וכמו שאני שותה כוס קפה בבוקר ובערב, מלבד למים במהלך היום, כך הילדים צריכים לשתות כוס חלב בבוקר ובערב.
    אני חשבתי שזה דווקא טוב להוריד את הבקבוק וכמה שיותר מהר- כל עוד שזה לא פוגע בתוצאות ספירת הדם, אבל משום מה יש לי הרגשה כאילו שאם אוותר על הבקבוק- לא אתן לילדיי כל מה שהם צריכים. הייתכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי? - תגובה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

על כך בדיוק ענתי לך בסוף תשובתי הקודמת והצעתי לך תחליף לתמ"ל שאינו מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו