עצירות בילדה בת שנה שלא שותה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות בילדה בת שנה שלא שותה
    אמא מודאגת
    30/10/2010

שלום,
    ביתי בת שנה, וסובלת מעצירות. ואני מתכוונת שהיא ממש סובלת מהעצירות.
    זה התחיל באופן משמעותי כשהתחילה את הגן לראשונה (לפני חודשיים) ושם התחילה לקבל 2 ארוחות מוצקים במשך היום (אחת פירות ואחת ירקות). לאחרונה התחילו לתת ארוחת מוצקים נוספת (יוגורט ביו) מה שהוריד את כמות המטרנה שלה ל-2 ארוחות ביום (בבוקר לפני הגן, ובערב לפני השינה).
    העצירות מתבטאת בכך שהיא מתאמצת מאוד מאוד לפני היציאה. היא שוכבת על הבטן, הרגליים מתוחות ונעולות, המצח תקוע ברצפה מהתסכול והכאב והיא ממש מתאמצת ומאדימה. ובסוף, כשהיא מצליחה להשתחרר זה מלווה בבכי נורא (שלה, אבל אני מצטרפת לפעמים כי נשבר לי הלב), זה בדר"כ כמות די גדולה מוצקה ויבשה מאוד, וכמעט תמיד זה מגיע למצב של חתכים וקצת דימום כתוצאה מזה (כמובן שאז מתחיל תהליך טיפולי כדי לטפל בפצעים, וכל הטוסיק שלה אדום ושורף וכו' וכו'). זו ממש "לידה" עבורה ולא ברור לי איך היא עוברת את זה. זה יכול להיות פעם, פעמיים ואפילו שלוש פעמים ביום. לפעמים יש את כל המאמצים והבכי הנורא אבל לא יוצא לה כלום.
    בימים כתיקונם היא יכולה לצאת גם 3-4 פעמים ביום בלי שום בעיה ובלי סבל כלל. אבל כבר לא זכור לי מתי היו לנו ימים כתיקונם בחודשיים האחרונים.
    בגן התחילו להוסיף עגבניה במרק במיוחד בגללה, ובבית אני משתדלת לתת לה כל יום עגבניה מרוסקת ביחד עם כפית שמן זית. להפתעתי, היא אוהבת את זה מאוד. אבל זה לא עוזר לעצירות.

לפני שהתחילה את הגן היא היתה אוכלת 4-5 ארוחות מטרנה ביום. בלי ארוחת מוצקים. היו סתם נישנושים לפעמים פה ושם, אבל זה לא היה מחליף ארוחה. אני די בטוחה שבגלל המעבר למוצקים בגן חסרים לה נוזלים במשך היום, אבל אני לא מצליחה לתת לה כלום, חוץ מאשר מטרנה או סימילאק. היא פשוט לא מוכנה לשתות כלום.
    ניסיתי מים (קרים, פושרים), ניסיתי חליטת קמומיל עם ובלי סוכר, ניסיתי אפילו תה היפ. ניסיתי גם בקבוק עם מים וקצת מטרנה בשביל הצבע, אבל אי אפשר לעבוד עליה. זה לא טעים לה.
    ניסיתי בבקבוק, ניסיתי בכוס, ניסיתי בכפית, ניסיתי גם בבקבוק נביעות ספורט. שום דבר לא מצליח.

לאחר כל הסיפור הזה (וסליחה על האורך), שאלותי הן:
    1. איך משכנעים אותה לשתות משהו? כל דבר נוזלי שהוא?
    2. האם יכול להיות שהעצירות נובעת ממשהו שאינו קשור בכלל למים, כי אחרי הכל היא מקבלת מים גם דרך אוכל מוצק, לא? האם יש עצירויות שנובעות אולי מאלרגיה לאוכל מסויים?
    3. האם עלי לבקש שידלגו לה בגן על ארוחה או שתיים של מוצקים ויתנו לה בקבוק מטרנה במקום זה? ואם כן, איך בכל זאת אוכל אי פעם לחזור למוצקים ולגרום לה לשתות?

תודה רבה מראש,
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצירות בילדה בת שנה שלא שותה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    31/10/2010

שלום יקירתי! מבינה את הסבל שלך ושל ילדתך! לפי מה שאת מתארת הסיבה של עצירות באמת חוסר נוזלים. האם לחזור שוב לבקבוקים? זה לא הפתרון, כי בכל זאת מגיל שנה מתחילים גמילה מבקבוקי מטרנה ומורידים אותה מתפריט בכלל (במיוחד כאשר ילד אוכל טוב את המוצקים). את אומרת שניסית כל מיני טריקים עם בקבוקים שונים ונוזלים שונים. ובכל זאת...
    תנסי להציע לה לשתות מקשית, הרבה ילדים מתלהבים מזה (גם שלי). תנסי גם מים עם מיץ לימון. לא מומלץ להמתיק מי שתייה, זה הרגל גרוע מאוד ואחר כך מאוד קשה להתפטר ממנו! ובכל זאת תמשיכי להציע לה מים כל שעה, אבל מצד שני אל תציקי לה יותר מדי.
    את אומרת שבגן יש ארוחת ירקות. לא ברור מה זה בדיוק, אבל עדיף שזה יהיה מרק ולא ירקות טחונים. ככה זה יהיה עוד מקור לנוזלים.
    ובלי שום קשר תפני לרופא לייעוץ. יכול להיות שתקבלו טיפול כמו נרות למשאל.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות

אמא מודאגת
    31/10/2010

תודה על תגובתך ועל האמפטיה...
    לגבי הקשית - שכחתי לציין בהודעה הקודמת שלי, אבל ניסיתי גם את זה. היא כל הזמן מוציאה אותה עם הידיים.
    יש לה גם קטע שהיא לוקחת שלוק קטן ומיד יורקת אותו. בסוף גם החולצה שלה רטובה לגמרי מקדימה ומאחור וגם היא לא שתתה כלום.
    ניסיתי גם כוס כזאת עם קשית בילד-אין, כמו שהיה לנו כשאנחנו היינו ילדים. אז היא מנסה להפוך את הכוס (זו כוס בלי מכסה).

אני יודעת שלא מומלץ להמתיק את השתייה שלהם, אבל פשוט לא היתה לי ברירה, כי היא כל כך סובלת אז ניסיתי גם את העניין ההמתקה. בכל אופן, כמו שציינתי גם זה לא היה טעים לה.
    אני אקח את ההצעה שלך לגבי מים עם לימון. את זה באמת עדיין לא ניסינו. זה לא נשמע לי כמו משהו שאני הייתי אוהבת בלי המתקה, אבל מצד שני גם עגבניה היא חמוצה ואת זה היא כן אוהבת, אז אולי גם זה יצליח.
    יכול להיות שמי עדן או נביעות יהיו לה יותר טעימים מהמים המורתחים שאני נותנת לה? ואגב, עד מתי צריך לתת מים מורתחים? מתי אפשר לעבור למי ברז רגילים? והאם המעבר הוא חד או הדרגתי?

קשה לי קצת להציע לה מים בתדירות גבוהה (כל שעה) כי היא בגן רוב היום, וחוזרת רק ב17:00. ב-19:00 היא כבר קורסת למיטה, כך שיש לי רק שעתיים בערך. ובזמן הזה היא כן אוכלת עגבניה ועוד בקבוק מטרנה. אז אני לא בטוחה שיש לי כל כך אפשרות לרדוף אחריה גם עם "סתם" מים. אבל אני אנסה.

ארוחת הירקות בגן זה אכן מרק ירקות מבושל עם עוף. המרק יחסית סמיך אז אני לא יודעת כמה נוזלים זה באמת מכניס. בכל אופן, למרות המרק העצירות עדיין קיימת, כך שלא משם יימצא הפיתרון לבעייתי.

ביום חמישי הקרוב יש לנו תור לטיפת חלב לחיסון לגיל שנה. זה כולל ביקורת אצל רופא ילדים אז אשאל אותו גם לגבי זה. מנסיוני בעבר, כשניסיתי לפנות לרופאים בעניין הזה, הם לא מתייחסים לזה כל כך ברצינות. הם אומרים שזה יעבור מעצמו ושהילד יודע הכי טוב האם ומתי הוא צמא. מה שהם לא יודעים, זה עד כמה הוא סובלת כשהיא מנסה לצאת. התיאור המילולי שלי לא מצליח להתקרב למה שהיא מרגישה באותו זמן.
    אני מקווה שאולי הפעם, אחרי שאגיד שזה נמשך כבר חודשיים בלי הפסקה כמעט, אז אולי זה יישמע לרופא כמו משהו יותר רציני ששווה התייחסות גדולה יותר.

בכל אופן, תודה על העצות. אני אמשיך לעדכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו