תזונת בני בן הכמעט 11 חודש.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת בני בן הכמעט 11 חודש.
    עינת
    03/11/2010

שלום,
    בני אוטוטו בן 11 חודש, שוקל 7.5 ק"ג. כרגע בתקופה של הוצאת שיניים נוספות ולכן בשלושה שבועות האחרונות הקטין כמויות של אוכל. (יש לציין כי גם בתקופה טובה, הכמויות אינן גדולות במיוחד). בטיפת חלב נאמר לי שהוא בטבלה של התת משקל - מלחיץ. אני עושה ככל שביכולתי אך , אשמח לטיפים נוספים.
    בבוקר - 6:00 אוכל סימילאק טופ פרי, ללא לקטוז- 120 cc. ב-09:00 נוהג לאכול בגן פירות. בעבר היה אוכל את כל המנה וכעת אוכל 1/3 כוס, ממש מעט כפיות. ב-12:00 אוכל מרק כ-1/2 כוס (היה נוהג לאכול מנה שלמה). ב-15:00 אוכל שוב סימילאק - 120cc, ב-18:00 - 80 cc ולפני השינה 120 cc. בלילה קם באחת בערך אוכל שוב 120cc עד לבוקר. מסרב לאכול גבינות - מקיא את הכפית. לגביי דייסות - מסרב לאכול אותם בבקבוק שכן הפיטמה הרב שלבית זורמת מהר מידי והוא לא עומד בקצב, עברנו לאכילה בכפית - ניסינו את כל הטעמים - והוא רוצה להקיא את זה. מה אני יכולה לעשות? אני מנסה להיות רגועה, לא בלחץ ולא לדחוף ויודעת שהוא אוכל כמה שהוא צריך אבל, הוא רזה מאוד. אני אפילו לא מנסה לגמול אותו מהלילה שכן הוא זקוק למנה הזאת. לא הצעתי מעדני חלב - סקי וניל, דניאלה, גמדים, דני שכן, נאמר לי שאינם בריאים וכי הוא עלול להתרגל למתוק. אשמח לקבל טיפים. תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת בני בן הכמעט 11 חודש.

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי הקודמת

עינת
    03/11/2010

שכחתי לציין כי אני נותנת לו כפית של שקדייה/טחינה משומשום מלא כל יום. ההתפתחות שלו תקינה, מאוד אנרגטי, חיוני.משחק יפה, שובב אמיתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי הקודמת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/11/2010

יקירתי! את עושה הכל נכון מאוד ותמשיכי כך! כל ילד מתפתח בגודל בקצב שלו.
    תוכלי לתת לו 2-3 כפיות של שקדייה/טחינה/אבוקדו ביום במקום אחד. ותמשיכי לנסות וללמד אותו לאכול מכפית. אולי תעשי דייסה פחות סמיכה ויותר דלילה כדי שיהיה לו יותר פשוט לבלוע, ואחר כך תעברי בהדרגה למרקם סמיך וגושי יותר. ועוד הערה – בשעה 18 במקום בקבוק תציעי לו אוכל (פירות/ירקות/קטניות בתוספת של טחינה/שקדייה/אבוקדו). כי יוצא שבבית הוא אוכל רק בקבוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין כי דברים השתנו

עינת
    09/11/2010

קודם כל תודה מרינה על התגובה! מאז כמה דברים השתנו.
    ב-06:00 הוא מסרב לאכול בקבוק (ביומיים האחרוניים ישן לילה שלם)! אז התחלתי
    לעשות דייסה - 120 סיסי, כפי שאמרת והוא רוצה להקיא אותה אך אחרי כמה כפיות ומשחק, זה הולך. (העניין הוא שזה משביע ואותו אז לא אוכל כך כך את הפירות).

ב-09:00 פירות, במקרה הטוב 3/4 מנה.

12:00 - מרק, גם כן 3/4 מנה במקרה הטוב.

15:00:/15:30 - דניאלה או סקי וניל (נתתי ביומיים האחרונים והוא אוהב)

ב-17:00 - דייסה 120סיסי

ולפני השינה19:30 בקבוק סימילאק 120 סיסי, לרוב מסיים 100 או את הכל.

בלילה כאמור -אינו אוכל. בין לבין טועם קצת קוטג', חומוס.

אני שומעת אותךומקשיבה למילותייך אך, עדיין מוטרדת הוא כל כך רזה. ועכשיו כשהוא משתולל ומוציא המון אנרגיה, אז נדמה כאילו ירד במשקל (מפחדת ללכת לשקול אותו). האם עדיין תקין לדעתך זה שהוא הוריד שני בקבוקים שהיה אוכל? איך התפריט אכילה שלו כעת לדעתך?
    תודה רבה!
    דבר נוסף משגעים אותי שאת הדייסה טוב יותר לאכול בבקובוק אך, הוא מסרב בשל הפטמה הרב שלבית ואני הבנתי שבכפית זה מפעיל את שרירי הלעיסה וזה טוב יותר. יודעת ששאלתי הרבה אני מאוד אשמח ואעריך את ההתייחסויות שלך על כל הדברים. אלף תודות. עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - אשמח להצעות

עינת
    09/11/2010

ממך לגביי סוגי קטניות שניתן לתת לו תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין כי דברים השתנו - תגובה

מרינה קוזמנקו
    09/11/2010

שלום עינת!
    1. התפריט נראה בסדר וזה שהוא לא מסיים מנה... אין לך השפעה על כמות האוכל שילד רוצה/זקוק לאכול. יש ילדים רזים ויש שמנים. אם בנך מלא שמחה ואנרגיה - אין דאגה!
    רק היתי מחליפה את דניאלה/סקי וניל וכו' ביוגורט ביו/גיל/לבן בתוספת פירות טריים או מיובשים או פרוסת לחם. לא מומלץ להרגיל ילד לדברים מתוקים
    2. מומלץ לגיל של בנך לתת דייסה כבר בכפית ולא בבקבוק
    3. מגיל שנה ממליצים להתחיל ולהוריד בקבוקי תמ"ל מתפריט של ילד, אבל בתנאי שתפריט המוצקים מגוון. תדאגי להכניס לתפריט ביצים, דגים, מגוון קטניות (עדשים, שעועית, חומוס) ודגנים (שיבולת שועל, דוחן, קינואה, כוסמת, קוסקוס, בורגול, גריסי פנינה) וגם אגוזים בצורת ממרחים (אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת וחמניות)
    4. תמשיכי להעשיר מזונו של בנך באבוקדו, טחינה מלאה, שקדייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו