מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת שאיבות חלבשרית08/11/2010
הבן שלי בן 10 חודשים יונק ואוכל כבר מוצקים. אני שואבת לו חלב פעמיים ביום בעבודה. בשעה 10:00 - בממוצע 250 מ"ל ובשעה 14:00 - בממוצע 150 מ"ל. אצל המטפלת הוא אוכל מוצקים ושותה חלב אם פעם, 150 מ"ל בממוצע, פעם אחת ביום. אני שוקלת להוריד את מספר השאיבות ואת כמות החלב שנשאב כיוון שאין התאמה בין כמות החלב שאני שואבת לכמות אותה הוא צורך. חשוב לציין שבלילה הוא מתעורר לינוק מס' פעמים כך שבבוקר, בשעה 10:0, כהמשך ישיר של הלילה, נוצרת כמות גדולה של חלב ואני נאלצת לשאוב. ברצוני לדעת - מהי הדרך הנכונה והטובה לרדת לשאוב פעם אחת ביום וכשיהיה בן שנה אפילו להפסיק את השאיבות? והאם תינוק בן 10 חודשים צריך במהלך היום לשתות חלב אם או שניתן להאכיל אותו מוצקים בלבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שאיבות חלב - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010עד גיל שנה כמוצת מומלצת של חלב או תמ"ל - 2 בקבוקים של 240CC כל אחד.
המלצה שלי חמה - לתת לו חלב אם עד מתי שיהיה לך אותו - איך תמנה אחרת שתוכלי לתת לו לעתיד בריא יותר!!!
ניתן להכניס לו חלב שאוב גם לתוך דייסות (לבשל עם המים ולדלל אחר כך עם חלב) - זו עוד דרך להשתמש בחלב שלך.
ואם בכל זאת תחליטי להוריד בכמות החלב (מאוד מקווה שלא!!) אז פשוט מספר ימים תדלגי על שאיבה אחת ואת השנייה תקדימי מעט. יתכן שיהיו לך תופעות של גודש בשד - תוכלי להניח עלי כרוב על השד למשך כשעה, באותו זמן שתפספסי את השאיבה. לאחר 2-3 ימים הגוף שלך יבין שלא רוצים כמות גדולה של החלב אלא רוצים פחות והוא יפיק פחות חלב.
אבל תחשבי פעמים כי לא יהיה דרך חזרה ואין כמו ילד שגדל על חלב אם (אפילו עד גיל שנתיים, כמו שלי!) - יותר בריא, יותר מחוסן וגם יותר מפותח שכלית. וגם יש מחקרים רבים המראים קשר הפוך בין זמן ההנקה להשמנה בגיל המבוגר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שאיבות - המשך
שרית08/11/2010מרינה שלום,
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. אני מודעת לחשיבות של ההנקה, את הבת הגדולה שלי הנקתי עד גיל שנה ושבעה חודשים וגם את הבן אני מתכוונת להמשיך להניק עד גיל כזה. פשוט חשבתי שכיוון שהוא לא צורך את כמות החלב שיוצאת לי בכל יום אז אולי כדאי פשוט לשאוב פחות. אני יודעת שכמויות כאלה של חלב הן מבורכות אבל השאלה עד מתי להמשיך לשאוב? האם כדאי להמשיך כל זמן שיש??? בכל זאת זה נעשה בזמן עבודה ולכן חשבתי להפחית. אני אאמץ את הרעיון של הדייסה. יש לך המלצה איזו דייסה לעשות לו שתצא טעימה עם החלב? האם הכוונה לדייסות סולת של מבוגרים ופולנטה, לדוגמא?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שאיבות - המשך - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010בגיל 10 חודשים כבר אפשר לתת כל סוגי דגנים (מומלץ מלאים) - קינואה, שיבולת שועל, דוחן, כוסמת, בורגול, תירס. אורז מלא עדיף לאחר גיל שנה. סולת לא מומלץ כלל כי זה סתם עמילן ללא כל תועלת של ויטמינים ומינרלים.
תבשלי דגנים (אפשר גם לערבב בין הדגנים השונים) על בסיס מים עד שהם מוכנים, תטחני ותוסיפי חלב שאוב כאשר דייסה תתקרר. מספר הערות - להוסיף חלב רק לפני הארוחה, לא להרתיח את החלב. ניתן להוסיף תמר, סילאן, פירות טריים/אפויים (אם רוצים להמתיק, למרות שחלב אם גם כן תמוק לתינוקות). אי אפשר לדעת איזו דייסה תהיה טעימה בעיניי של התינוק - תנסי את כולם. אני אישית מהמרת על קינואה, שיבולת שועל ודוחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)