תזונת תינוקת בת 11 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקת בת 11 חודש
    מור
    09/11/2010

בתי בת 11 חודש, אוכלת כבר הכול, ממש ארוחות כמו שאנחנו אוכלים (עוף, קציצות, אורז, פסטה, בולונז וכד'), עדיין יונקת, היא רזה ובאחוזון מאוד נמוך אך נראית תינוקת בריאה ופעלתנית ומתפתחת יפה. בימים האחרונים היא מסרבת לאכול ציצי רק בבוקר בסביבות 6:30- 7:00 מסכימה לאכול ארוחה קטנה מהציצי ובמהלך היום או בערב מסרבת, ניסיתי אף לתת לה בערב בקבוק של חלב שאוב והיא סרבה גם לאכול אותו, אני לא מודאגת מכך שהיא תיהיה רעבה כי היא באמת אוכלת הכול ואף בכמויות יפות (10:00 כשתי פירות או פרוסה עם טחינה, צהריים שתי קציצות ואורז/ פסטה בולונז/ או כל עוף או בשר שיש עם תוספת כלשהו- קוסקוס, פתיתים, תפוחי אדמה, אחרי הצהריים אוכלת פרוסה עם טחינה או מעדן כבשים א פרי, ערב אוכלת דייסת קוואקר עם סילאן/ לביבות ירק/ חביתה עם ירקות), הולכת לישון בסביבות 19:30 ולרוב ישנה עד הבוקר מידי פעם קורה שמתעוררת פעם או פעמיים ורוצה לשתות קצת מים וחוזרת לישון. מה שמדאיג אותי זה הנקה אחת בבוקר לא תספק את מה שהיא צריכה לקבל מבחינת ערכים תזונתיים שמקבלים מהנקה או מפורמולות, מה מומלץ לעשות אם בכלל??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 11 חודש

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 11 חודש - תגובה

מרינה קוזמנקו
    09/11/2010

יש לא מעט מקרים שילדים מפסיקים לינוק מרצונם! תפריט שלה נראה מגוון מספיק ואין לך סיבה לדאוג שהיא לא תקבל רכיבי תזונה הדרושים לה. אתן לך רק מספר עצות:
    1. תגווני מקורות של פחמימות, תוסיפי לה קינואה, גריסי פנינה, דוחן, בורגול, כוסמת
    2. תכניסי קטניות – עדשים, שעועית, גרגירי חומוס
    3. תוסיפי 1-2 כפיות שקדייה במהלך היום (ניתן להוסיף לדייסות, פירות או למרוח על הלחם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתזונה של תינוקת בת 11 חודש

מור
    09/11/2010

רק כדי להיות רגועה אני רוצה לוודא שהתפריט אכן בסדר (ולקחתי לתשומת ליבי גם את התוספות שרשמת לי) עם יניקה אחת ביום (בקושי) וללא מתן תחליפי חלב? בעצם תפריט שרובו מבוסס על אוכל של "גדולים" או אולי כדאי לפחות להוסיף לפני השינה באופן קבוע ללא קשר לארוחת ערב גם דייסת קוואקר/ סולת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתזונה של תינוקת בת 11 חודש - תגובה

מרינה קוזמנקו
    09/11/2010

ממליצים לתת תמ"ל עד גיל שנה ואחר כך לעבור למזון מוצק בלבד. לכן אני לא רואה בעיה גדולה בלהשאיר הנקה אחת ביום. את אומרת שהיא סירבה לקחת חלב שאוב בבקבוק, לכן לא בטוח שתרצה לקחת תמ"ל!! את כן יכולה להוסיף לפני השינה דייסה על בסיס חלב שאוב (שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, סולת פחות מומלצת!).
    מקווה שעניתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו