הפסקת תמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תמ"ל
    לובה
    10/11/2010

ביתי בת 11 וחצי חודשים , עד גיל חצי שנה הנקה מלאה ומגיל חצי שנה , הוספתי מוצקים
    בשילוב הנקה . מגיל 8-9 חודשים התחלתי בהדרגה להוריד את ההנקה והחלפתי אותה בתמ"ל . כרגע היא מקבלת תמ"ל 3 פעמים ביום : בוקר - 180 , אחה"צ - 180 לפני שינה - 120 .
    התפריט שלה כרגע הוא:
    בוקר 8:30 - תמ"ל
    אחרי כשעתיים בערך ב 10:30 - מנת פירות : תפוח ובננה או אגס + אבוקדו או טחינה גולמית או שקדיה, ואז הולכת לישון.
    13:00-14:00 - ירקות במרק עם הרבה פטרוזיליה או מאודים: בטטה\זוקיני\גזר\דלעת+ עוף או כדורי בשר בקר( ברוטב עגבניות)
    אחה"צ - תמ"ל
    19:00- ארוחת ערב : דייסת דגנים או סולת (מבוססת 100 תמ"ל) או דייסת קווקר,
    או ביצה מקושקשת עם יוגורט עיזים או קוטג' ואבוקדו עם עגבניה עם חתיכות לחם שיפון.
    לאחר כשעה וחצי שותה שוב תמ"ל והולכת לישון.
    היא שותה הרבה מים לאחר הארוחות ומידי פעם אוכלת עוגיות של בייבי ביס בין הארוחות.

השאלה היא זו : עד מתי אני אמורה לתת לה תמ"ל , לפחות ע"פ משרד הבריאות?
    ושאלה נוספת : האם בגיל שנה אוכל להחליף את כל מנות התמ"ל בחלב שקדים,שאני עושה משקדיה? אני לא ממש רוצה לתת לה חלב פרה או עיזים. ואני אשמח מאוד להפסיק את התמ"ל באופן מוחלט , לא מרגישה טוב עם המזון המעובד הזה וגם מאוד יקר...
    האם התפריט שכתבתי כאן מספיק, כדי להפסיק תמ"ל לגמרי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תמ"ל

הוספת תגובה

• הפסקת תמ"ל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/11/2010

1. על פי המלצת משרד הבריאות נותנים תמ"ל עד גיל שנה
    2. את לא חייבת להחליף חלב (תמ"ל) בחלב (שקדים), לפחות לא את כל 3 הארוחות. תוכלי לתת ארוחות מוצקים במקום – מוצרי חלב, ירקות, פירות , פרוסת לחם עם ממרח עשיר
    3. התפריט נראה בסדר גמור, רק תכניסי לשם עוד דגים, קטניות ותגווני ירקות ופירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו