מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד מתי תמ"לאדם22/11/2010
שלום, בן שלי בן 8 חודשים, חודשיים כבר התחיל לאכול מוצקים, היום הוא אוכל כמעט הכל.
עד לפני שבועיים הוא קיבל במהלך היום בתור השלמות החלב שאוב, ולפני שינה;לילה; בוקר הוא יונק.
עכשיו במהלך היום ההשלמות הפכו להיות מטרנות למינהם, צמחי/לא צמחי.
כעקרון הוא אוכל מאוד יפה כמויות יפות, השאלה אם אני יכולה להפסיק את ההשלמות מטרנה לאחר ארוחה.
הוא כמובן ישתה בכיף שלו אם נותנים לו.
קיבלתי הצעה לתת לו תה קמומיל במקום, והוא שותה את זה בלי בעיה.
שאלה אם יש בתמ"ל ערך תזונתי שהוא חייב בנוסף לאוכל?
שוב הדגש על השלמות, כמובן אם זה במקום ארוחה זה סיפור אחר.
ואם אני מניקה נגיד עד גיל שנה בלילות לאחר מכן , יש צורך תזונתי בבקבוק עם מטרנה? או רק הרגל?
מבחינתי הייתי שמחה לעשות את המעבר ללא מטרנות לסוגיהם כמובן אם זה לא מזיק לו.
אם כבר תמ"ל , אז מה עדיף צמחי או חלבי.
הוא לא רגיש לחלב, אבל יש לו נטיה שכל צינון מגיע לו לראיות ולכן רציתי לצמצם בדברים שיגרמו לו לחה.
תודה
ממתינה בקוצר רוח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי תמ"ל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני24/11/2010תמ"ל נועד בכדי לתת השלמה לתזונה .
במידה ואכילת המוצקים מבוססת דיה והוא אוכל ארוחות מלאות בכמות מספקת ובמידה והוא מתפתח היטב מבחינת מדדי משקל וגובה איני מוצאת טעם להמשיך במתן תמ"ל לאחר הארוחות עצמן, כך שאת יכולה את יכולה להפחית את כמות התמ"ל באופן הדרגתי לאחר הארוחות. ולהשאיר אותו בבוקר/לילה/ כארוחת בייניים.. בנוסף, ציינת שאת עדיין מניקה אותו . התמ"ל נועד לתת השלמה במידה ולא מתקיימת הנקה .
משום שעדיין אין מוצרי חלב בתפריט (מומלץ להתחיל לשלב מוצרי חלב מתחילת החודש העשירי) הנקה/תמ"ל באים לתת השלמה תזונתית בעיקר לחלבון ולסידן שעשויים להיות חסרים בהעדר מוצרי חלב.
בנוגע לסוג התמ"ל, במידה ואין בעיות מיוחדות המונעות זאת מומלץ להעדיף תמ"ל חלבי ולא תמ"ל צמחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אדם24/11/2010תודה עשית לי סדר!!!
אז הנקת ערב לילה בוקר מספיק בישביל הכמות הסידן הנדרשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)