דילגתם עליי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתם עליי
    שירי
    28/11/2010

בני בן חצי שנה ונכנס לבית תינוקות בקיבוץ
    עד כה היינו בשלב הטעימות בבוקר 50 מ"ל פירות ובצהררים כמה כפות מרק
    ביום שביקרתי איתו בתינוקייה הם נתנו בבוקר דייסת קוואקר(מנה של 120)
    ואחרי זה נתנו לו לחם עם חומוס,טונה ועגבנייה. מרוב שוק בלעתי את המילים ורק למחרת ביקשתי לא לתת לו לחם עדיין,בטח לא לתת חומוס מקופסא לא עכשיו ולא בכלל וגם לא טונה.
    בצהריים נותנים ירקות טחונים עם עוף.
    הילדים הגדולים יותר אוכלים אוכל רגיל (של גדולים)שמביאים מחדר האוכל מלא בתבלינים ושמן. אני מרגישה שהם לא כל כך מבינות בנושא ולא סגורה בעצמי איזה הנחיות לתת- עד מתי לתת מרוסקים מתי להפסיק לטחון ולרסק. מה לתת ? מה לא? ועוד....
    כמו כן הילד שלי סובל מיציאות בתדירות נמוכה ולעיתים קשות מה ניתן לתת מלבד עגבניות, אבוקדו ושמן זית על מנת לרכך ולסייע.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילגתם עליי

הוספת תגובה

• דילגתם עליי - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

1. לגבי העצירות - תכניסי שזיף/תאנה מיובשים לתפריט (קומפוטים או בתוך פירות טחונים). אבל קודם כל תבדקי שהוא מקבל מספיק נוזלים כי חוסר נוזלים בדרך כלל היא הסיבה לעצירות
    2. תתני עוד כחודש אוכל טחון ומידי פעם נתסי לתת מרוסק במזלג ותראי תגובה. אם ילד עוד לא מוכן לא יסרב לאכול מרוסק. כך שאין גבולות ברורים מתי עוברים למרקם גס יותר. לפי מוכנות הילד.
    מה לתת - כל סוגי הדגנים והקטניות, בשר, ביצים, דגים, טחינה, שקדיה. מגיל 9 חודשים להוסיף יוגורט/לבן/גבינה ומגיל שנה - אפשר הכל כולל דבש וחלב ניגר (אני לא ממליצה לתת חלב ניגר לילדים בכלל, אבל מותר מגיל שנה, לפי משרד הבריאות). והתבלינים אפשרי כבר עכשיו (חוץ ממלח כמובן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו