מוצקים ומרק בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצקים ומרק בשר
    דנה
    29/11/2010

אדם בן חצי שנה, אוכל שתי ארוחות מוצקים (טחונים) ביום. בבוקר המאוחר מנת פירות בערך 80-100 גר' (קבוע תפוח ואגס מאודים), בצהריים בקבוק,

וב-17:00 מנת ירקות או מרק. לאחרונה הכנתי לו מרק בשר לפי מתכון שפורסם בפורום הזה והילד מת על זה. הוא לא מסתפק ב-140 גר' ורוצה עוד מנה. (הוא יכול לאכול בכייף 220 גר' הוא גם אוכל את זה מהר), זה נראה לי יותר מידי, ויש גם פליטות אחר כך בריח והצבע המרק. אחרי שעתיים ב-19:00 בקבוק של 200 CC ולמיטה. אולי זה מכביד לו על הבטן?
    1. האם הוא יכול לאכול כל יום מרק בשר או שכדאי לגוון ולתת ירקות טחונים ו\או מרק עוף (שוב, הוא מעדיף ואוהב את הבשר ועם שאר הדברים זה יותר קשה)
    2. האם כדאי לתת את המרק בצהריים לפני השינה ב-13:30 (אבל אז הוא בלי חלב מהבוקר המוקדם עד אחה"צ) או שזה בסדר לתת אחה"צ את המרק כשאני חוזרת מהעבודה?
    3. במשך היום כולל לילה הוא אוכל 4 בקבוקים 180CC ,האם להוסיף עוד דברים?
    4. איך נותנים לחם?
    5. כל הזמן יש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מידי חלב ופחות מידי אוכל רגיל, ואני מרגישה שאני לא עומדת בקצב הרצוי של החשיפה שלו למוצקים. האם הקצב שלי בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים ומרק בשר

הוספת תגובה

• מרק בשר

תות שדה
    29/11/2010

היי, אשמח לקבל את המתכון למרק בשר, הבן שלי ממש לא אוהב את המרק עוף....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון למרק בשר

דנה
    30/11/2010

הי , צרפתי פה את אחת התשובות כולל המתכון שמצאתי בפורום:

עדיף לתת מנה בשרית כל יום שכן הוא בגיל שצריך את תוספת הברזל .
    הנה מתכון למרק בשר טעים:
    מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה אנו מוסיפים את הבשר ,יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
    מרק הבשר הראשון שלי מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

אני הכפלתי את הכמויות ב-5, ולאורך הבישול הוספתי נוזלים בהתאם להתאדות שלהם,
    בסופו של דבר יצא לי 8 מנות של 120 גר'. אותם הקפאתי. (אבל נראה לי שכדאי שהמנות יהיו גדולות 150 גר') דבר חשוב, לאחר ההקפאה, המרק מקבל מרקם אחר, יותר ספוגי, אצלי זה ממש לא פגם בתאווה שלו למרק הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים ומרק בשר - תגובה

מרינה קוזמנקו
    30/11/2010

1. אני מעדיפה לגוון מזון גם בגיל חצי שנה. כך ילד מכיר טעמים חדשים וכך אנחנו מקטינים סיכוי שיסרב בעתיד למאכלים מסויימים. לכן עדיף לתת מרק הכ"כ אהוב אליו 3-4 פעמים בשבוע ועוד 2-3 פעם דגים וקטניות.
    2. כן לתת מרק בצהריים אבל כמות כזו שלא יהיו פליטות, שזה סימן שאכל יותר מדי.
    3. תגווני בסוגי פירות, ירקות, דגנים, קטניות. תתני גם ביצה
    4. חתיכות קטנות של הרך של הלחם. אבל אם תראי שהוא לא מסתדר עם זה, תעשי הפסקה ולחזרי ותנסי לתת לחם בעוד כ 2-3 שבועות. מומלץ לתת לחם דגנים מלאים ולא להרגיל ילד ללחם לבן או לחם קל
    5. את כן עומדת בקצב ובגילו 2 ארוחות מוצקים זה מספיק בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו