מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי שלב טעימותעדן07/12/2010
שלום,
לתינוק בן 5 וחצי ח' שטעם רק פירות וירקות.
התחלנו להוסיף בתמ"ל 1 כפית דייסת שיבולת שועל.
האם אפשר להכין דייסת שיבולת שועל (מפתיתי שיבולת שועל מומסים במים רותחים),
לסנן דרך מסננת דקה.
להשתמש רק בנוזלים כבסיס לתמ"ל (במקום המים הרתוחים) או לפחות בחלק מהמים
הדרושים להכנת התמ"ל?
התינוק טעם את כל הירקות . עכשיו אני מבשלת את הירקות ביחד וטוחנת עם המים (מרק) בלי תיבול.
נותנת לו 3-4 כפיות ביום של ירקות מעורבים טחונים .
חוץ מזה הוא עוד לא טעם כלום. אפשר לטחון עם הירקות גם עוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שלב טעימות - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. כן תוסיפי למרק בשר, אבל עדיף הודו אדום ולא עוף בגלל תכולה גבוהה יותר של ברזל
2. לא ברור לי למה את צריכה את המים של שיבולת שועל. פשוט תבשלי קוואקר במים, תטחני ותדללי עם תמ"ל. יותר פשוט. גם תתני לו לטעום דגנים אחרים - קינואה, דוחן, גריסי פנינה. הייתי מתחילה דווקא איתם ורק אחר כך נותנת שיבולת שועל.
3. לא צריכים לפחד מתיבול, תוסיפי מעט תבלינים שונים, רק לא מלח (עד גיל שנה לפחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
סיון08/12/2010איך נותנים את הדגנים: קינואה, דוחן, גריסי פנינה?
וגם לגבי התיבול, עם מה מתבלים?
הכנתי לו מרק עוף והוא לא רצה לאכול לאחר שכל ירק בודד אכל בשמחה.
ניסיתי לדלל במים והוא שתה מבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. דגנים ניתן להוסיף למרק או לעשות דייסה על בסיס מים (ואחר כך לדלל עם תמ"ל או חלב אם שאוב)
2. מתבלים עם תבלינים ועשבי תיבול - כורכום, קמון, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה, שמיר. ושוב - אין להוסיף מלח
3. לגבי מרק שסירב לאכול. נראה לי שזו בעיה של מרקם ולא של טעם, הרי אכל אותו מבקבוק. תמשיכי להציע לו מרק בכפית ותמצאי מרקם שהוא יאהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)