מודאגת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת...
    ענת
    20/12/2010

ילדתי לפני חודש וחצי תינוק במשקל נמוך יחסית 2.200 ונאמר לי להאכיל אותו כל 3 שעות גם בלילה. אני מעירה אותו אם הוא לא קם לבד כל 3 שעות אבל לעיתי ם בגלל גזים הוא נרדם לי ממש חצי שעה לפני שאמור לקום לאכול שוב אז אני נותנת לו לישון עוד כי אני יודעת ששינה מאוד חשובה ואז מאכילה אותו שוב וזה יוצא אחרי 4 או אפילו 5 שעות.
    בגיל חודש הוא שקל בטיפת חלב 3.100 בערך ונאמר לי שניתן להגדיל לו את כמות אוכל מ-60 לבין 90 ל-120 ובינתיים הוא אוכל לעיתים 90 לעיתים אפילו 100 ולעיתים שיצא הרבה בשבוע האחרונה שהוא נרדם לי באמצע ממש חזק ולא מצליחה להאכיל אותו יותר מ-60 אבל זה קורה לא יותר מפעם פעמיים ביום.
    שכחתי לשאול בטיפת חלב לגבי תדירות האכלה כעת שהוא מעל 3 קילו ובן חודש וחצי אז רציתי לשאול אם עדיין יש להאכיל אותו כל 3 שעות גם כשהוא ישן והאם זה בסדר שלא הגעתי ל-120 מבחינת הכמות. אגב, הוא אוכל ארוחה סימילאק וארוחה חלב שלי שאני שואבת. כל פעם בין 90 ל-100 בדרך כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת...

הוספת תגובה

• דילגתן עלי...

ענת
    22/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדלגים כל הזמן?

ענת
    24/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת... - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/12/2010

ילד עלה 900 גר' בחודש וזה יפה מאוד!! הכל מה שאת עושה - את עושה נכון. אני גם לא רואה סיבה להעיר ילד חצי שעה אחרי שנרדם. אני מניחה שאת כבר למדת לזהות אצלו סימני של בכי מרעב ויודעת כאשר הוא רעב. ממליצה לך להיצמד יותר לתחושות שלך מתי הוא רעב ופחות לשעון. כמות האוכל שהוא אמור לאכול ביום זה 150 CC כפול משקל גופו בקילוגרמים. ז"א בערך 500 CC. תעשי חשבון ותראי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לעזור

סיון
    27/12/2010

אני הערתי גם כל 3 שעות עד משקל של 3 ק'.
    אח"כ הפסקתי בלי לשאול בטיפת חלב ובדיעבד היא אמרה
    לי שזה בסדר.
    אני העליתי בגיל 3 שבועות מ-60 ל-90 כי הוא לא היה שבע
    לטווח ארוך.
    הוא אכל המון ארוחות כי זה מה שהרגיע אותו (קוליק) ומצד שני שוב כאבה לו הבטן.
    פחדתי שתהיה לו קיבה גדולה שתדרוש המון אוכל ועליה גדולה במשקל.
    ובגיל 3 ח' הוא התאזן ועד גיל 6 ח' אכל רק 150 בארוחה וגם לא תמיד סיים.
    למדתי לא להאיץ בנושא האוכל, כל עוד הם עולים במשקל זה אומר שהם
    אוכלים כמה שהם צריכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

אפשרי לתינוק לאכול עפ"י צרכיו. אם הוא רעב הוא יתעורר ויבקש לאכול. לא מומלץ להעיר תינוק לאכול אם הוא ישן ככל הנראה הוא אינו רעב אחרת היה מתעורר. מה שחשוב הוא שתדעי לזהות בכי שמקורו ברעב ותתני לו מענה .
    היום כבר לו מדברים על תדירות האכלה ועל כמויות משום שהדבר משתנה מתינוק לתינוק. האינדיקציה הטובה ביותר לדעת האם התינוק מקבל את כל צרכיו התזונתיים הוא ביצוע מעקב קבוע במסגרת טיפת חלב אחר מדדי משקל, גובה, הקף ראש , בהנחה שהתינוק שומר על אותן עקומות ומתפתח היטב אין לך מה להיות מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו