מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות ותזונהמיכל22/12/2010
בוקר טוב
יש לי תינוקת בת 10 ימים - מיום ראשון בלילה היא לא עשתה קקי. תזונתה היא סימילאק וחלב שאוב
אתמול היא קיבלה עיסוי בפי הטבעת והצואה מעט השתחררה. עדיין אני מרגישה שיש לה עצירות , האחות אמרה לא לעסות יותר מחשש שתתרגל. היא מפריחה גזים עם ריחות שלא מבייישים אדם מבוגר. מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה?
כמו כן אשמח לדעת מה הכמות האוכל הנכונה לגילה. עד כה שמעתי דיעות חלוקות . אני נותנת לה כמות של 60 בין 2.5 ל 3.5 בין אם זה סימיליאק ובין אם זה חלב שאוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ותזונה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני22/12/2010המצב שאת מתארת הוא מצב שכיח ונורמאלי בתינוקות קטנים . בתינוקות יונקים יציאה יכולה להיות גם פעם ב-10 ימים והדבר נחשב לתקין (אלא אם הדבר מלווה בסימני אי נוחות אחרים) תראי האם הצואה היא קשה. בכל מקרה אני הייתי מציעה לך להמתין ולעקוב אחר הדברים אני מניחה שהמצב יסתדר מעצמו.
במידה ותראי שהמצב נמשך (יציאה אחת פעם בשבועיים ויותר) והדבר גם מציק מאוד וגורם אי נוחות לתינוקת תפני לרופא המטפל כדי שיערוך בירור מעמיק יותר (לשלילת מחלות שעשויות לגרום לעצירות).
בנוגע לתזונה שלה :
ההמלצה היא על 60-120 מ"ל 7-8 פעמים ביממה בגיל קטן מחודש.
בגיל חודש -שלושה חודשים 120-180 מ"ל 5-7 פעמים ביממה.
ובהמשך להגיע לכמות של 240 מ"ל לארוחה תוך הפחתת מס' הארוחות.
אני מציעה שתהיי קשובה לאותות רעב ושובע שהתינוקת תראה לך ואל תאכילי אותה לפי כמויות מדודות משום שהדבר משתנה מתינוק לתינוק והכמויות כאן הן בגדר המלצה בלבד.
בנוסף כדי להקל על מצב העצירות מומלץ לתת לה לתת לה יותר חלב אם מאשר תמ"ל. חלב אם מתאפיין בהיותו "משלשל עדין".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)