עצירות ותזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות ותזונה
    מיכל
    22/12/2010

בוקר טוב

יש לי תינוקת בת 10 ימים - מיום ראשון בלילה היא לא עשתה קקי. תזונתה היא סימילאק וחלב שאוב

אתמול היא קיבלה עיסוי בפי הטבעת והצואה מעט השתחררה. עדיין אני מרגישה שיש לה עצירות , האחות אמרה לא לעסות יותר מחשש שתתרגל. היא מפריחה גזים עם ריחות שלא מבייישים אדם מבוגר. מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה?

כמו כן אשמח לדעת מה הכמות האוכל הנכונה לגילה. עד כה שמעתי דיעות חלוקות . אני נותנת לה כמות של 60 בין 2.5 ל 3.5 בין אם זה סימיליאק ובין אם זה חלב שאוב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ותזונה

הוספת תגובה

• עצירות ותזונה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    22/12/2010

המצב שאת מתארת הוא מצב שכיח ונורמאלי בתינוקות קטנים . בתינוקות יונקים יציאה יכולה להיות גם פעם ב-10 ימים והדבר נחשב לתקין (אלא אם הדבר מלווה בסימני אי נוחות אחרים) תראי האם הצואה היא קשה. בכל מקרה אני הייתי מציעה לך להמתין ולעקוב אחר הדברים אני מניחה שהמצב יסתדר מעצמו.
    במידה ותראי שהמצב נמשך (יציאה אחת פעם בשבועיים ויותר) והדבר גם מציק מאוד וגורם אי נוחות לתינוקת תפני לרופא המטפל כדי שיערוך בירור מעמיק יותר (לשלילת מחלות שעשויות לגרום לעצירות).
    בנוגע לתזונה שלה :
    ההמלצה היא על 60-120 מ"ל 7-8 פעמים ביממה בגיל קטן מחודש.
    בגיל חודש -שלושה חודשים 120-180 מ"ל 5-7 פעמים ביממה.
    ובהמשך להגיע לכמות של 240 מ"ל לארוחה תוך הפחתת מס' הארוחות.
    אני מציעה שתהיי קשובה לאותות רעב ושובע שהתינוקת תראה לך ואל תאכילי אותה לפי כמויות מדודות משום שהדבר משתנה מתינוק לתינוק והכמויות כאן הן בגדר המלצה בלבד.
    בנוסף כדי להקל על מצב העצירות מומלץ לתת לה לתת לה יותר חלב אם מאשר תמ"ל. חלב אם מתאפיין בהיותו "משלשל עדין".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו