תזונה לתינוקת בת 10 חודשים ומעלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים ומעלה
    לי
    22/12/2010

שלום, התינוקת שלי בת 10 וחצי חודשים. מבחינת משקל היא באחוזון הנמוך ביותר (נולדה במשקל נמוך לגילה)- היא שוקלת 7 ק"ג, אך גדלה באופן עקבי.הארוחות שלה הן כאלו: בבוקר 180 סיסי תמל, ארוחת עשר מנה של בננה אבוקדו ופרי נוסף משתנה, ארוחת צהריים מרק טחון של בשר, ירקות ופחמימה, עם השלמה של תמל כעבור כחצי שעה. אחהצ-ערב אני נותנת לה ביסקוויט של מטרנה, ו/או חלבה, ו/או כמה כפיות שקדיה, דיסת שיבולת שועל של מטרנה ו/או תמל- לפי הרעב שלה. אחרי האמבטיה היא נרדמת עם בקבוק, 180 סיסי שממנו היא שותה חצי וחצי נוסף כשהיא מתעוררת בהמשך הלילה. פה ושם אני נותנת לה גם חתיכות קציצה, חתיכות לחם קטנות, חתיכות עוף ואפילו קבב- אבל זה פחות בשגרה. השגרה היא מה שכתבתי. יש לציין שיש לה תאבון בריא וסקרנות לטעמים חדשים, גם מתובלים. את הטחון היא לא תמיד רוצה לאכולכמה שאלות:
    האם זו נחשבת לתזונה נכונה? האם העובדה שהיא לא תמיד אוכלת את הטחון אומרת שהיא זקוקה ליותר אוכל שהיא יכולה ללעוס? (יש לה כבר 4 שיניים למעלה ושלוש למטה, בתהליכי צמיחה שונים). מתי מומלץ הפסיק להרדים אותה עם בקבוק, ואיך עושים את זה? האם אפשר להוסיף לה תוספים כמו פשתן טחון, שיבולת שועל טחונה, לאילו מאכלים ובאילו כמויות? מתי צריך להתחיל לגוון לה יותר את הארוחות? מתי לעבור לארוחות "של גדולים" ולהפחית בתמל? כמו כן, בגלל שהיא נולדה קטנה, הפחידו אותי שאסור לה להיות רעבה. לא שאני מתכננת להרעיב אותה אבל אם נניח אני רוצה שתאכל יותר בשר, עדיף שתהיה רעבה לפני כן כדי שתאכל יותר, לא? נראה לי שהכברתי בשאלות... אשמח ואודה מאוד לתשובתך כי אני די באפילה בנושא האוכל שלה ורוצה לדעת איך לעשות את הטוב ביותר בשבילה. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים ומעלה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/12/2010

אנסה לענות על מקסימום משאלותיך.
    1. ילדה לא צריכה להיות רעבה ממש לפני הארוחה, כי ככה היא לא תהיה רגועה כדי לאכול בנחת ובשקט. צריכים לעשות (לשאוף לזה לפחות) 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ארוחות ביניים. חשוב שלארוחות יהיו זמנים קבועים כי כך מערכת העיכול תתרגל ותהיה מוכנה לזמן מסוים.
    2. מגיל שנה ממליצים להפחית ובהמשך גם להוריד בכלל את התמ"ל מתפריט. וזה בתנאי שתזונה מגוונת ועשירה. תכניסי לה לתפריט גם ביצים, קטניות (עדשים, שעועית, חומוס), מוצרי חלב כמו יוגורט, גיל, לבן, ריוויון, גבינות. תגווני מקור הפחמימות - שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסי פנינה. תגדילי מגוון פירות וירקות שהיא אוכלת יום-יום.
    3. כדי לגמול ילדה מהרגל להירדם על הבקבוק צריכים לשנות את סדר הדברים בערב. ארוחת ערב עשירה ומשביעה, לאחר כחצי שעה - 40 דקות למבטיה ולישון. אם ילדה רוצה ומוכנה אפשר לפני השינה לתת לה משקה חמים מרגיעה כמו תה קמומיל לא חזק או חלב שקדים (כפית שקדייה לערבב בכוס מים חמימים). אבל לשתות את זה לא במיטה אלא ליד השולחן!!
    4. לגבי כמויות האוכל בארוחה - כמה שילדה מוכנה לאכול. לא להכריח וגם לתת תוספת עם היא מבקשת. לתת לילדה לווסת לבד את הכמויות

מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו